www.car.cz
 

Václav Janík v Portugalsko opět vyhrál evropské zlato ve skupině A !!
     11.5.2009 11:43 - tisková zpráva


Vrchař Václav Janík v Serra da Estrela opět zlatý ve skupině A. !!

Druhý podnik evropského šampionátu závodů automobilů do vrchu, proběhl o víkendu na Pyrenejském poloostrově. Malebné portugalské městečko Covilha, hostilo závod, jehož 5100 metrů dlouhá trať s převýšením 451 metrů je situována v nevyšším pohoří Portugalska – Serra da Estrela.

Zástupci Nutrend racing teamu vyrazili do Portugalska s předstihem již v úterý večer. Téměř 1000 kilometrů před cílem se však vyskytly problémy v podobě dvojitého defektu přívěsu v němž byl přepravován závodní vůz. Něco málo přes půl dne pak team čekal na pomoc českého reprezentanta Milana Svobody, který závodní Mitsubishi naložil do svého kamionu a team pak s prázdným vozíkem mohl pokračovat v cestě. Milanovi tímto patří velké poděkování za pomoc.

Bohužel se v Portugalsku sešlo slabé startovní pole, a tak se ve všech skupinách kategorie I – cestovních vozů jelo pouze za poloviční bodové ohodnocení. Stejně jako v minulých sezonách, tak se i v letošním ročníku jely celkem tři závodní jízdy, z nichž se do celkových výsledků započítávaly pouze dvě nejlepší.

Na sobotní den byly naplánované tři tréninkové jízdy a jedna jízda závodní. V neděli pak proběhl dobrovolný trénink a zbylé dvě závodní jízdy. Václav Janík, který startoval ve skupině A, měl již během sobotního tréninku na soupeře velký časový náskok, který si udržel i během závodní jízdy. V neděli se pak časový odstup ještě více prohloubil a Václav Janík mohl třetí závodní jízdu úplně vynechat a šetřit tak vůz do příštího závodu.

Z portugalské Serra da Estrely si tak Václav Janík odváží body za první místo ve skupině A. Nutrend racing team se nyní přesouvá do Španělska, kde o víkendu proběhne v pořadí již třetí podnik evropského šampionátu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Helfštýnský okruh veteránů od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose