www.car.cz
 

DTM: Tomáš Kostka po tréninku na Hockenheimringu šestnáctý !!
     17.5.2009 09:13 - tisková zpráva


TOMÁŠ KOSTKA NA HOCKENHEIMU ŠESTNÁCTÝ V KVALIFIKACI

Hockenheim, 16.5. 2009

Jezdec týmu KOLLES Futurecom – BRT Tomáš Kostka absolvoval po pátečním mokrém Roll – Outu i sobotní volný a měřený trénink před nedělním startovním podnikem DTM na Hockenheimringu. I přes drobnou nehodu v dopolední jízdě se odpoledne předvedl v nejlepším světle a zajel šestnáctý nejrychlejší čas. Mezi dvouletými vozy byl ovšem první.

Tomášovo angažmá v prestižním seriálu rozhodně nezačalo špatně. S kvalifikačním časem 1 minuta 34,523 sekundy byl rychlejší, než oba jeho týmoví kolegové. Christianu Bakkerudovi nadělil desetinu a Johannesu Seidlitzovi skoro sekundu. Patnáctou pozici s časem jen o dvě desetiny lepším, než Tomáš, obsadil Mahias Lauda. „Bude to znít paradoxně, ale v tom nejrychlejším kole mě zpomalil Bruno Spengler. Měl totiž nějaké technické problémy s autem a na stadionu jel řádově dvacítkou přímo ve stopě. To mě trochu rozhodilo a jak jsem ho musel objíždět, minimálně ty dvě desetiny sekundy jsem ztratil,“ líčil Tomáš Kostka.
Vrátil se i k dopolední nehodě, která ho potkala hned po zahájení volného tréninku. „Hned v první zatáčce jsem ztratil adhezi a roztočil jsem se. Ťukl jsem do svodidel, ale naštěstí nešlo o nic vážného a kluci to dali rychle do pořádku. Stihl jsem odjezdit 34 kol, ale stačilo to jen na devatenácté místo. Je důležité, že oficiální kvalifikace vyšla mnohem lépe. Atmosféra v týmu je jinak výborná, komunikace s mechaniky i hlavním inženýrem funguje bezchybně. Měl jsem trochu problémy, bolela mě hlava a trochu za krkem, ale už se to lepší. Počítám, že do nedělního hlavního závodu budu v perfektní kondici,“doplnil Kostka.
Závod startuje po čtrnácté hodině a živě jej přenáší německá televize ARD.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena MO 2009 objektivem Martina Stanislava

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose