www.car.cz
 

Jarní Most : Mičánek s Jermanem v tříhodinovce STŘÍBRNÍ absolutně !!
     17.5.2009 09:15 - tisková zpráva


Vynikající výsledek se podařil dosáhnout posádce Jiří Mičánek a Martin Jerman s vozem Porsche 997 ve tříhodinovém vytrvalostním závodě v Mostě, který byl druhým dílem letošního mistrovství České republiky. Před tuto dvojici, která navíc získala prvenství ve třídě do 3500 ccm, dojela do cíle pouze favorizovaná posádka Tomáš Enge, Antonín Charouz a Němec Stefan Mücke na Mercedesu DTM. Úspěch týmových barev Mičánek Motorsport rozšířil Tomáš Kašpárek třetím místem v divizi 3.

Na rozdíl od prvního závodu v Brně pozměnili Mičánek s Jermanem taktiku a jeli pouze na jedno střídání uprostřed závodu. Skvělý výkon podal v první polovině Mičánek a vypracovanou pozici Jerman taktickou jízdou udržel. "Hned po startu jsme získali prvenství ve třídě do 3500 ccm. Všechno dokonale fungovalo, na největší soupeře jsme získávali zhruba 2,5 vteřiny na jedno kolo. Dobře jsme vystřídali," poznamenal šéf stáje Jiří Mičánek senior.

"Stále jsme se pohybovali okolo pátého místa v absolutní klasifikaci. V závěru vypadlo několik soupeřů před námi, takže jsme se posunuli až na druhé místo. Měli jsme pouze malé problémy s komunikací před startem. Což se nám podařilo odstranit. Jinak jsme neměli žádné problémy, technika fungovala perfektně," dodal Mičánek. Jediná krize přišla čtyři kola před cílem, kdy do Jermana vrazil z boku při předjíždění Dolák. Jerman ale kritickou situaci zvládl a druhé místo udržel.

Jiří Pošvář


PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu - foto: Milan Spurný, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose