www.car.cz
 

Seat Leon Supercopa odstartoval
     21.5.2009 15:56 - tisková zpráva


Testy před začátkem sezony vypadaly z pohledu našich závodníků velice slibně, ale už první měření sil ukázalo, že prosadit se v tvrdé konkurenci snadné nebude. Volný trénink ale vypadal ještě dobře, protože Petr byl dlouho na první a Ivan na třetí pozici. V závěru měl  Ivan defekt a Petr začal mít problémy s motorem. Smůlu pak měli oba v kvalifikaci o postavení na startu. „Chtěli jsme vyzkoušet mokré i suché pneumatiky, a tak jsme prvá dvě kola jeli na mokrých a ve chvíli, kdy jsme v boxech přezouvali na suché, se spustil déšť. Zajel jsem desátý a Ivan třináctý čas. Ti co jeli v úvodu na slickách byli před námi“, poznamenal Petr Fulín, který si nakonec ani závodní premiéry mezi Leony moc neužil.

 

V prvním souboji se po startu dostal na sedmé místo, ale ještě v úvodním kole dostal ránu v pravé zatáčce, když tři auta jela vedle sebe,  Petra soupeř zavřel a auto dostalo ránu na levé přední kolo.  Závod pro něho skončil. Do druhé jízdy startoval až z poslední řady. Stačil předjet několik jezdců, ale pak přišla kolize s jedním ze soupeřů a s poškozeným chladičem znovu předčasně auto odstavil.  Ivan dokončil první závod na čtrnáctém místě, ve druhém dojel dvanáctý. „Když smůla, tak pořádná.

 

V první jízdě jsem začal dobře, ale pak se do mne jeden ze soupeřů pěkně opřel. Ve druhé jízdě jsem zase já byl příliš rychlý. Dál jsem raději nepokračoval, abych nezničil motor. Ivan bojoval, ale na první desítku to nestačilo. Přitom jsme se na Hockenheimring  těšili. Jednak je to pěkná trať, na které jsme absolvovali nejvíc testů, a pak víkend společně s DTM měl i skvělou atmosféru. Věřil jsem, že se tady ukážeme v co nejlepším světle, ale nevyšlo to. Snad budeme mít příště víc štěstí“, řekl Petr Fulín.

 

Hockenheim

Tisková zpráva týmu Leon Supercopa Czech


 
 
Fotogalerie:   1000 km v Spa a naši , sobota, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose