www.car.cz
 

ITT Corporation zahájila výrobu brzdových destiček v Ostravě
     22.5.2009 21:17 - tisková zpráva


Společnost ITT Corporation zahájila výrobu brzdových destiček pro koncový automobilový trh pro východní Evropu v Ostravě Hrabové. Továrnu otevřela na začátku března letošního roku, méně než rok od zahájení jednání s Ministerstvem průmyslu ČR. První zavážky se koncoví zákazníci dočkali 30. dubna. V současnosti zde společnost zaměstnává okolo 100 pracovníků, avšak do konce tohoto roku plánuje v ostravském regionu obsadit dalších 200 pracovních míst.

„Strategické umístění továrny v Ostravě Hrabové nám dává možnost realizovat náš dlouhodobý plán pro výrobu brzdových destiček pro nákladní automobily i ostatní koncový trh automobilovými komponenty v Evropě,“ vysvětlil Steve Loranger, předseda, prezident a generální ředitel ITT Corporation při své nedávné návštěvě továrny. „Jsme velice potěšeni tím, že se nám výrobu podařilo rozjet v tak krátkém čase, což mimo jiné přináší ostravskému regionu i benefit v podobě nově vytvořených pracovních pozic,“ dodal Loranger.

Závod o rozloze 24 000 m2 otevřela ITT Corporation 9. března 2009 ze specifických logistických a strategických důvodů v Ostravě Hrabové, kde do budoucna plánuje také výrobní kapacitu navýšit. V jiné lokalitě ostravského regionu však další plány na rozvoj společnost do budoucna nemá.
ITT Corporation zaměstnává v současné době v Ostravě Hrabové okolo 100 lidí. Do konce roku 2009 plánuje lidem v ostravském regionu nabídnout dalších alespoň 200 pracovních pozic.



O společnosti ITT
ITT je mezinárodní společnost zabývající se vyspělými technologiemi z mnoha oblastí, především elektronikou v kosmonautice a zbrojařství, technologií tekutin a kontrolou pohybu a toku. Společnost působí na všech 7 kontinentech světa a v roce 2008 utržila 11,7 miliard USD.
Více informací naleznete na: http://www.itt.com/
Kontakty pro média:
AMI Communications
Dana Frumarová
Senior Account Manager
Email: dana.frumarova@amic.cz
Tel.: 234 124 112

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Karel Kubeš fotil na závodech v Adrii FIA GT 3

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose