www.car.cz
 

Ústecký Jirka Janák v Monaka nakonec na devátém místě
     28.5.2009 12:07 - tisková zpráva


Jiří Janák dnes obstál ve velice náročném monackém souboji. V ulicích Monte Carla se odehrávala tvrdá bitva od začátku až do konce. Start Janákovi vyšel, vyhnout se však musel Richardu Williamsovi, jenž vystartoval jako blesk. Ztracenou pozici však získal zpět hned v prvním kole a byl to právě Richard Williams, který mu ji vrátil.

Mladý Brit byl příliš rychlý v jedné ze zatáček a skončil v bariéře, jen několik metrů před svým českým soupeřem. Pro Janáka to bylo téměř „osudové“ setkání, protože kdyby měl jen o něco méně zkušeností, pravděpodobně by neměl šanci nečekanou situaci zvládnout. Jirka však celý incident zvládnul s chladnou hlavou, i když musel svůj vůz úplně zastavit.

Toho využil Patrick Huisman, jenž si pak Janáka za zády přísně hlídal do konce závodu. Jiří Janák tak šachovnici protnul jako desátý, body si však připíše za místo deváté.

„Škoda kvalifikace. V závodě se mi jelo super, auto fungovalo perfektně. Ale když v Monacu startujete z 10. místa, je velká pravděpodobnost, že tak taky dojedete. V prvním kole jsem měl navíc štěstí v neštěstí, když přede mnou chyboval Richard Williams a já hodně ztratil. Z Monaca tak odjíždím docela spokojený, nikoli však tak, jak jsem si představoval.“

Zdroj: jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2009 na Adrii ©DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose