www.car.cz
 

V Českém Krumlově tři body pro Slávu Ducháčka
     29.5.2009 16:01 - tisková zpráva


Výsledky Seznam.cz Rally Teamu v Českém Krumlově: tři body pro Ducháčka

Do Českého Krumlova odjížděl Seznam.cz Rally Team povzbuzen vítězstvím Jaroslava Orsáka v Lužických horách. Zatímco v Hrádku nad Nisou vyšlo vše na jedničku, na Jihu Čech se ale tentokrát nedařilo. Sláva Ducháček doslova vydřel tři bodíky a Karel Trněný po dvou defektech a s motorem bez chuti do práce, vyšel bodově naprázdno.


Seznam.cz Rally Team, podporovaný partnery NejlevnejsiPneu.cz a Otomoto.cz, vyslal na Rallye Český Krumlov, jednu z nejkrásnějších soutěží domácího šampionátu, tradiční dvojici posádek s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. Karla Trněného navigoval opět Václav Pritzl a Slávu Ducháčka Petr Dufek. Cílem bylo navázat na Orsákův výkon v úvodním rallysprintu a pokusit se zabodovat v první desítce absolutního pořadí. Vše bylo nakonec jinak.

Sláva s Petrem hned na první klasické rychlostní zkoušce putovali mimo trať a poté se jen těžko dostávali do tempa a hledali jistotu. Tu našli až na úplně posledním měřeném testu soutěže, když náročný Slavkov absolvovali v devátém nejrychlejším čase. Už to tak vypadá, že Sláva, kterému se v loňském roce tolik dařilo v rallysprintech, by letos potřeboval, aby se závodilo ještě třetí den, protože na Šumavě i v Krumlově zajel své nejlepší časy až v samém závěru soutěže. Díky výkonu na Slavkově si Sláva s Petrem zajistili alespoň tři mistrovské body za třinácté místo.

„Na Přídolí zhruba 300m po startu ztratilo auto na lehkém horizontu kontakt s vozovkou a šli jsme ven. Nešlo to ani zastavit, ani srovnat. Chtěl bych poděkovat ochotným divákům, kteří nám pomohli z lesa zpět na cestu. Jelikož jsem si nebyl vědom žádné svojí chyby, ztratil jsem jistotu a jel jsem pak špatně a moc opatrně. Do tempa jsem se dostal až v sobotu v poslední sekci RZ. Tam už jsem byl se sebou opět spokojený. Už se těším do Hustopečí. Na Krumlov, který považuji za nejtěžší soutěž u nás, se budu snažit zapomenout,“ dodal Sláva.

Karel Trněný vyšel i při svém třetím letošním startu bodově naprázdno. Podobně, jako více než desítka dalších, se nevyhnul utajenému kamenu na spojené rychlostní zkoušce Kohout-Ján a musel měnit kolo. Nabranou ztrátu by posádka ráda doháněla svým nasazením a plným využitím všech možností, které jejich Mitsubishi Lancer deváté evoluce nabízí, ale on je tentokrát nenabízel. Motor podával výrazně nižší výkon, než na jaký byl konstruován. Na vině byl upadlý a pozornému pohledu mechaniků skrytý, zemnící kablík jednoho ze snímačů. Definitivní konec nadějím na slušné umístění přinesl druhý Rožmitál, předposlední erzeta soutěže a další defekt. Konečná jedenadvacátá pozice byla maximem, jakého bylo možno dosáhnout.

„Měli jsme dva defekty a motor, který nepodával po celou soutěž plný výkon. Situace se nezlepšila ani po výměně turba. Chvílemi jsme jeli dokonce na přejezdový režim a bez ALS. Žádná radost, nadšení, ani spokojenost,“ shrnul pocity posádky Karel Trněný – Václav Pritzl její navigátor.

Spokojeností nezářil ani manažer Seznam.cz Rally Teamu Radek Majer: „Od startu na rallye Český Krumlov jsme si slibovali zlepšení sportovní úrovně oproti Valašce a Šumavě. Nicméně Karlovo auto nebylo v kondici. Měnilo se turbo, palivové čerpadlo a čidla na motoru, ale nic z toho nepomohlo. Teprve v posledním servisu našli mechanici závadu v podobě uzemnění čidla. Po opravě vůz fungoval dle standardu, ale to už na výsledku nic změnit nemohlo. Karlův výkon proto nemohl být optimální. Navíc měl dva defekty a to zmařilo šanci na jakýkoli dobrý výsledek.

S ohledem na tuto poruchu, zajížděl i přesto velice slušné časy. Závodit rozhodně nezapomněl a věříme, že příště se mu smůla již konečně vyhne.Sláva se po pátečním výletu mimo trať již do konce dne nedostal do správné psychické ani sportovní kondice. Autu nijak zásadně neublížil. Druhý den se pomalu rozjížděl a poslední tři erzety ukázaly, že náš cíl dojíždět v první desítce není v žádném případě nereálný.“

Oba vozy prochází nyní repasí, protože je na konci týdne čeká sprint v Telči, kde pokračuje národní šampionát v rallye. Do druhého letošního jednodenní soutěže nasadí Seznam.cz Rally Team opět Jaroslava Orsáka s Karlem Vajíkem, kteří budou obhajovat vítězství z Hrádku. Druhý vůz opět osedlá Radek Majer s Davidem Svatošem. I oni mají na co navazovat. Při svém prvním společném startu se dvakrát vmáčkli do TOP 10 a v Telči by chtěli dojet i na bodovaných příčkách, což se v Lužických horách jen těsně nepovedlo.



PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2009 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose