www.car.cz
 

Sedmnáctiletý Brňan Tomáš Mičánek pojede na Lausitzringu
     29.5.2009 16:06 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek by uvítal v Lausitzu déšť

Současné deštivé počasí by uvítal ve druhém a třetím závodě letošního seriálu VW Polo Cup na německém okruhu v Lausitzu sedmnáctiletý brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek. V letošní premiéře na Hockenheimringu skončil Tomáš jedenáctý, když se o lepší výsledek připravil vlastním zbytečným zaváhání při přerušení závodu a jízdě za bezpečnostním vozem.

Taková chyba se už nesmí opakovat. Mohl jsem skončit minimálně o tři místa lépe. Na dva závody v průběhu jednoho víkendu se těším. A přeji si, aby pršelo. Déšť mi nevadí, naopak na mokru se mi daří lépe. Ale je to také riskantnější, neboť může do mě někdo ze soupeřů vrazit," uvedl před startem Tomáš Mičánek.

Okruh v Lausitzu má Tomáš zažitý. Loni se mu ale právě na této trati v jeho premiérové sezoně ve VW Polo Cupu příliš nedařilo. V první jízdě skončil na 19. místě a druhou nedokončil.

V Lausitzu chtěl v seriálu Porsche Carrera Cup startovat i Tomášův bratr Jiří, který se ale kvůli žaludeční nevolnosti musel pořadatelům omluvit a vstup do tohoto seriálu odložil.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose