www.car.cz
 

Tomáš Kostka míří na Lausitzring k dalším bojům vozů DTM
     30.5.2009 11:09 - tisková zpráva


Zlínský jezdec zamíří do Německa ve čtvrtek a podle svých slov se na pokračování atraktivního seriálu velice těší. „Jedenácté místo na Hockenheimringu bylo určitě úspěchem a znovu musím poděkovat všem, kdo mi k premiéře v DTM pomohli. To, že jsme my tři nováčci v náročném závodě dokázali dojet na dobrých pozicích, možná někoho překvapilo. Nešlo ale jen o štěstí, ale určitě taky o dobrou týmovou strategii. Tohle budeme na Lausitzu chtít určitě zopakovat,“ řekl Tomáš před odjezdem.

Připustil, že profil trati se bude muset naučit během roll – outu. „Před několika lety jsem tam závodil ještě s formulí Nissan. Ten areál je ale hodně variabilní a pro DTM bude vyznačena jiná konfigurace trati, než ta, co si pamatuju. Do karet nám může hrát i fakt, že meteorologové na víkend slibují hodně proměnlivé počasí. V momentě, kdy zaprší, je to pro nás s dvouletými auty vlastně výhoda, protože na mokru se trochu smazávají rozdíly ve výkonu.

To je samozřejmě trochu diskutabilní a sázet se na to nedá. Jisté je, že se zkrátka budu muset přizpůsobit těm podmínkám, které v Německu nastanou,“ dodal Kostka.
Půlhodinový páteční roll – out začíná v 17,00 hodin a v sobotu dopoledne v 8.45 startuje dlouhý volný trénink, který potrvá až do 11,15. Hlavní kvalifikace se jede ve 14 hodin a 35 minut. Večer v 18,35 začínají tradiční taxi jízdy. Hlavní závod na jednu hodinu startuje v neděli ve 14 hodin a na trati o délce 3478 metrů bude jezdce čekat celkem 52 kol.

TZ BRT


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose