www.car.cz
 

Premiérové pódium z Red Bull Rookies Cupu pro Jakuba Kornfeila
     30.5.2009 23:24 - tisková zpráva


Premiérové pódium z Red Bull Rookies Cupu pro český motocyklový sport

Po vítězném závodě MČR v Brně si veze Jakub Kornfeil z toskánského Mugella po bitvě „jen“ druhé místo.

„Kubajz“ Kornfeil se zúčastnil o minulém víkendu závodů MČR, protože i v Brně uvidíte býčí závody při MotoGP a to dokonce dvakrát. Cílem tedy bylo najezdit dostatečný počet tréninkových kol, i přesto, že mladík z jihomoravského Rohatce neseděl za řidítky KTM, ale Aprilie, se kterou závodí převážně v italském mistráku.

Dosažený čas v tréninku jej postavil na pole positon, v závodě samotném, však dokázal ještě o vteřinu zrychlit. Úctyhodných 2.10,3sec tři okruhy před koncem pak podtrhly první vítězství mezi seniory. Staré otřepané jezdit a jezdit po každé, když je to možné, se nyní potvrdilo i v italském Mugellu, kde Kuba Kornfeil od úvodních tréninků patřil mezi jedny z nejrychlejších jezdců na trati. Jméno českého mladíčka se dokonce začalo zmiňovat i v různých boxech týmů MS. To jej však nijak před sobotním odpoledním závodem nevyvedlo z koncentrace, spíše naopak. Potřeboval dokázat, že je v hledáčku manažerů světových týmů zcela oprávněně. Podařil se mu start do závodu, v úvodních kolech dokonce bez újmy přestál i dosti kriticky vypadající kontakt se soupeřem.

Jeho tempu na prvním místě pak po celý závod dokázal sekundovat jenom Nor Fagerhaug, který projel po špatném startu polem soupeřů jako nůž máslem. Po zbývajících 9 kol se už však nedokázal zbavit českého stínu ve svých zádech. „Kubajz“ jej pronásledoval až do finiše a možná se o historické vítězství připravil až přílišnou skromností a opatrností v posledním kole závodu. Druhé místo tak znamenalo posun v celkové tabulce na průběžnou třetí příčku v tabulce.

Jakub Kornfeil: „V prvé řadě jsem strašně spokojený s celým víkendem, samozřejmě i s výsledkem a chtěl bych poděkovat touto cestou všem co mi drží palce a mým partnerům, jenž mne podporují na cestě nahoru. Trochu mne to mrzí, že jsme se s Sturlou Fagerhaugem „dohadovali“ kdo pojede v závěru první, protože přeci jenom Mugello je hodně o závěrečné rychlosti, jenž je v Red Bull Rookies cupu dost vyrovnaná, ale teď už to vrátit nejde. Rád bych si tento výsledek letos ještě zopakoval. Co je však nejdůležitější, vím, že na to mám.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Dramatické okamžiky Mem.J.Huleše - Brno 2009 - foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose