www.car.cz
 

Lukáš Pešek se zapojuje do bezpečnostní kampaně Nemyslíš zaplatíš!
     31.5.2009 16:35 - tisková zpráva


„V této fázi kampaně chceme zdůraznit nezodpovědným řidičům motorek, že se na silnici nemohou chovat jako na závodním okruhu. Motocyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Právě jejich nehody mívají nejtragičtější následky,“ uvedl ministr dopravy Gustáv Slamečka.

V květnu a červnu se lidé u silnic setkají se dvěma typy billboardů zaměřenými na řidiče motocyklů. Na prvním z nich jsou motocykly zaparkované před krematoriem a slogan „Na tento sraz se tvoji kamarádi těšit nebudou“. Druhý ukazuje krvácejícího řidiče motorky, jak po havárii leží uprostřed silnice. Obraz doplňuje varování „Nebezpečné předjíždění způsobuje brutální smrt“.

„Jsem přesvědčen, že tato kampaň má smysl. Je dobře, když pravdivě ukazuje, co všechno se může na silnici stát. Věřím, že díky mojí účasti začne o následcích nebezpečné jízdy přemýšlet víc řidičů motorek,“ prohlásil Lukáš Pešek.

Lukáš Pešek se v průběhu léta zúčastní některých akcí v rámci kampaně, které jsou určeny k přímému oslovení cílové skupiny. Patří mezi ně motocyklové závody v Brně nebo setkání v autoškole. Reklamní agentura Euro RSCG, která celou kampaň realizuje, připravila také varovnou instalaci nazvanou „pytel na motorkáře“. Ta bude umístěna na několika motorkářských srazech.

Kde také bude Ministerstvo dopravy oslovovat řidiče motocyklů:

Závody
MS Superbiků v Brně (24. - 26.7.)
Cardion ab Grand Prix (14. – 16. 8.)

Motosrazy
Motonebe (30.5.)
Kanálová stoka – Holubice (19. – 21. 6.)
Veltrusy u Prahy (27. - 29. 6.)
Motohody na Podluží (3. – 5. 7.)
Motonálet Nikolčice (31. 7. – 1. 8.)


PR

 
 
Fotogalerie:   Sajdkáry - Slovácký okruh - Staré Město 2009 - foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose