www.car.cz
 

Vrchařský druhý den u Orlice pro Otakara Krámského
     31.5.2009 19:00 - Vladimír Rožánek


Jilemnický jezdec Ing. Otakar Krámský vyhrál dnešní závody do vrchu v Ústí nad Orlicí, když si s formulí Reynard K09 počínal zcela suverénně a zvítězil v obou dnešních jízdách. Včerejší vítěz Miloš Beneš s formulí Ralt RT23 skončil hned za ním a kromě absolutního poháru mu patří také druhé místo ve skupině E2. Třetí v absolutním pořadí projel cílem trochu překvapivě Španěl Palacio s prototypem skupiny C do 1600ccm3. Jeho lehká konstrukce slavila úspěch.

Velmi pěkného výsledku dosáhl také Petr Vondrák s historickým Marschem 752 BMW, když mezi soudobými vozidly skončil na čtvrtém místě a zvítězil ve své kategorii. Páté a šesté místo pak patřilo Nevěřilovi a Krajčímu na dalších vozech F3000. Nejlepším z cestovních aut byl dnes Václav Janík s Mitsubishi Lancer Evo IX, když porazil i Jaromíra Malého na Subaru, který skončil absolutně devátý. Desítku uzavíral David Kostruh s prototypem Norma MF20 Honda.

Ve skupině E2 tedy zvítězil Krámský, před Benešem a Nevěřilem. Dvoulitrovým formulím vévodil Milan Svoboda na Dallara 302, před kolegyní Práškovou. Skupina C patřila Španělovi Palaciovi, druhý dojel David Kostruh a třetí s opravenou Osellou opavský Petr Vítek.

V kategorii E1 chyběl včerejší vítěz Vitver a tak mohl více slavit Martin Rybníček na Škodě Felicii Pick-up. Druhý skončil Urban s Fábií a bronzové pocty se v této kategorii dostalo Petru Líbalovi na BMW M3 GTR, který včera trochu pomuchlal vůz o svodidla. Milan Kašpárek s Audi TT-R DTM sice startoval, ale do pořadí na předních místech nepromluvil. Ve skupině A cestovních vozů zvítězil Janík, před Malým a Maďarem Hernádim. Enka měla také jiného vítěze, než včera, stal se jim Silvestr Mikulaštík a stříbrný pohár odvezl Jiří Voves.

Skupina SP patřila stejně jako ve včerejším klání do sbírky Jiřího Losa juniora na Oplu Astra OPC, když porazil Lukáše Vojáčka a Gábinu Jermanovou. Nejlepším cestovním historikem byl stejný muž, jako včera, tedy Josef Mich se Škodou 130RS, když porazil ve své kategii Rakušana Theuretsbachera na BMW 2002 Ti a československou okruhovou legendu Miroslava Adámka na stroji NSU.

Kromě Petra Vondráka zabojoval s historikem i bratr Martin Vondrák a celkově obsadil s vozem Marsch 72M pěkné dvanácté místo a třetí ve formulích s historickým nádechem skončil Jaroslav Prášek s Chevronem BMW.

První republikové mistrovství se vydařilo a jezdci jistě podpoří myšlenku pořádat závody v Ústí nad Orlicí i za rok.


Výsledky klání naleznete zde:

Výsledky Ústí n / Orlicí neděle

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose