www.car.cz
 

Novinka v podobě hendikepů zdárně přežila úvodní dva závody nové sezóny trucků
     2.6.2009 15:12 - tisková zpráva


S hendikepem zatím po dvou závodech v týmu Buggyra spokojenost!

S hendikepem zatím spokojenost!
Novinka v podobě závodu s hendikepem, před jehož začátkem si musí osm nejlepších jezdců z předchozího závodu prohodit místa, zdárně přežila úvodní dva závody nové sezóny. Nastal čas prvního hodnocení.

Sportovní ředitel Buggyry Jan Kalivoda je po závodech v Assenu a Misanu spokojen. "Na všem lze najít při troše snahy chyby. Osobě jsem ale v této chvíli přesvědčený, že klady jednoznačně převyšují nad zápory," potvrdil Honza po Misanu. "Pochopitelně se zvýšila ekonomická náročnost závodů, na druhé straně divák změnu kvituje. A kvůli divákům se přece závodí."

Kromě zájmu publika má Buggyra hned několik dalších důvodů ke spokojenosti. Historicky prvním vítězem závodu s hendikepem se stal David Vršecký. Jeho stájový druh Markus Bösiger je pro změnu po sobotě v Misanu prvním jezdcem, který vyhrál v průběhu jediného dne oba pohárové závody. A do třetice se Buggyra stala v Misanu v sobotu jedinou značkou, které slavila přes start svých jezdců ze čtvrté řady v závodě s hendikepem double!

Nepochybně největší raritou je zatím ovšem Jochen Hahn. Jeden ze spolufavoritů celého šampionátu si totiž na své konto připsal zatím pouhých 41 bodů, nicméně 31 z nich vybojoval v závodech s hendikepem.

Jeho výkony jsou o to pozoruhodnější, že hned ve třech ze čtyř jízd startoval do klání s hendikepem z poslední řady, neboť předchozí plnou porcí bodů ohodnocený závod z technických důvodů nedokončil. Mimochodem, pouze jednou nevyrazil Jochen do druhé jízdy z poslední řady (Assen, neděle) a hned z toho bylo vítězství.

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose