www.car.cz
 

SVC Motorsport Náchod na Ústecké 21
     2.6.2009 16:54 - tisková zpráva


Dne 30-31.05.2009 se uskutečnil po zrušení prvních dvou závodů první podnik Mezinárodního Mistrovství České Republiky v závodech do vrchu.  Na tento závod jme se těšili, protože je nejblíže k našemu domovu, je zde překrásná trať, lidé kteří nám fandí a v neposlední řadě je to domov  J. Čermáka,  který SVC Náchod také reprezentuje doma i v zahraničí.  Pro účast na tomto závodě udělal team maximum.  V noci ze čtvrtka na pátek se přesouval domů z vytrvalostního závodu, který absolvoval v Mostě a ráno v 8 hodin vyrazil do Ústí nad Orlicí. V.Vitver musel ještě v pátek vyhledat maséra, protože ho strašně bolela záda po závodech v Mostě.  

Závod v na slavné Ústecké 21, tedy nebyl pro náš team nijak jednoduchý, také jsme jeli poprvé s WR9/1 na vodě.  Jezdci a mechanikům se podařilo najít optimální nastavení vozidla na vodu a nakonec se podařilo pro team zajet v poslední závodní jízdě fantastický čas. Dle zajetých časů je pěkně vidět jak team zrychloval , časy ze soboty  30.05.2009. Tréninkové 2:47:330, 02:31:530,  závodní časy 2:28.700, 2:19:870. V součtu obou jízd pak zvítězil s náskokem 11 vteřin, před druhým v pořadí ve své třídě E1-2000. O to více se s dobrou náladou team těšil na neděli, kde jsme chtěli před zraky pozvaných sponzorů ještě více zatáhnout, či alespoň zopakovat poslední závodní čas ze soboty.

Jenže vyhlášení a dekorování udělalo nedělnímu závodu čáru přes rozpočet. Druhý v pořadí vozů E1-2000 Bohumil zřejmě neunesl svoji prohru a poslal na stupně vítězů bez omluvy nějakého malého kluka. A tak se sponzoři teamu SVC Náchod museli dívat, jak Vláďa pozávodil druhého v pořadí „malého kluka “.   Hned po vyhlášení bylo rozhodnuto, dále se závodu nezúčastnit a pojmout sobotu, jen jako testovací pro správné nastavení vozidla na vodu pro další závody seriálu KWBT a v neděli si odpočinout.  

V.Vitver k závodu -  Závod byl super je pravda, že jsem se hrozně bál,  abychom si neudělali  velkou ostudu na vodě jsme nikdy nejeli a tak mám z času opravdu radost. Diváci, traťáci-fantastický, jako vždy. Jsem rozladěný z účasti jen tři vozidel ve skupině E1-2000 a z vyhlášení.  Měl bych výhrady asi k vícero věcem, ale rozumím tomu, že finanční situace není tam, kde byla v minulosti,  to je zřejmě znát i na účasti vozidel na tím i na závodu, ale co mě a team rozladilo, bylo to že Bohumil poslal za sebe na stupně malého kluka ve velkých špinavých montérkách a  špinavýma rukama.  Dekorování vítězů je pro mnohé jezdce jediná odměna za svoji práci , je to akt  ke kterému by měl mít úctu každý závodní  team . Stát se může, že závodník  musí  nenadále odjed, či něco neodkladného zařídit, ,  v tomto případě stačí  pokud se jezdec omluví a zajistí si adekvátní náhradu či pošle na stupně rodinného příslušníka. Toto se nestalo, nebo se to do teamu SVC, nedostalo a tak padlo rozhodnut, že tedy necháme Bohumila v neděli vyhrát bez boje, aby mohl jít osobně na stupně, kde bude první ze dvou.

Tímto bychom poděkovali fanouškům mechanikům za super atmosféru, tak i za podporu technickou a zároveň se omluvili za neúčast v nedělním závodě.

Osobně děkuji tímto za team SVC Náchod Motorsport  J.Čermákovi, Martinu Černému, Petru Šolcovému,  Autobazaru-v ul. Svatého Čecha ,  personálu na Adrlově Chlumu, Hotelu UNO a dalším..

Další závod, kterého se účastníme je slavný závod na ECCE HOMO ve Šterberku 6-7.6.2009, tento závod dostal přednost před okruhovým Mezinárodním Mistrovstvím ČR v Mostě a Mezinárodním Mistrovtvím Střední Evropy v závodech do vrchu KWBT.

Vydavatel SVC Náchod Motorsport    


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose