www.car.cz
 

Brňan Vladimír Hladík chce v Mostě opět a do třetice projet cílem jako vítěz.
     3.6.2009 15:09 - tisková zpráva


Vladimír Hladík chce v Mostě překvapit soupeře pozměněnou taktikou

Po třech týdnech si nejlepší čeští automobiloví závodníci dávají další „dostaveníčko“ a dějištěm jejich klání o body do seriálu mistrovství republiky bude stejně jako minule mostecký autodrom.

Úvodní dva podniky ve vytrvalostních závodech ve třídě do 2000 ccm jasně ovládla brněnská stáj Tech Future a její jezdecká dvojice Vladimír Hladík – Zdeněk Duda. Obhájci titulu mají jednoznačný plán: ve třetím díle seriálu projet se svým vozem Renault Clio cílem potřetí jako vítězové.

„V přípravě jsme proto to udělali maximum, jak po stránce lidské, tak technické. Na autě jsme zkontrolovali doslova všechno, co se zkontrolovat dá. Ale taky jsme hodně relaxovali a plánovali taktiku pro sobotní závod,“ řekl šéf stále Tech Future Hladík.

Ten netají spokojenost s dosavadním vývojem šampionátu, ale nevylučuje, že v taktické stránce přijdou změny.

„Jsme velice šťastní, že nám začátek vyšel tak dobře, že jsme dvakrát poměrně suverénně vyhráli. Jenže je to opravdu jen vydařený úvod, který musíme potvrdit, je to jakýsi závazek. Soupeři nám samozřejmě nedají nic zadarmo. Určitě mají ohromnou, řekl bych až zděsilou motivaci, nás porazit. My proti tomu musíme postavit vyrovnaný a spolehlivý výkon bez chyb. Tak, jako minule, kdy nám opravdu všechno vycházelo podle plánu. Přitom to není až tak o rychlosti, i když je samozřejmě potřeba jet rychle, ale především o týmové práci a opravdu nevylučuji, že vyrukujeme s pozměněnou taktikou,“ jen naznačil Hladík.

Jiná taktika se v každém případě bude týkat druhého Renaultu Clio ze stáje Tech Future, který v minulém mosteckém závodě havaroval a do cíle nedojel. Tehdy Patrika Hese střídal Martin Zeman, nyní to bude někdo jiný.

„Tohle jméno je zatím otevřené a pravděpodobně představíme i dalšího jezdce ve sprintech. V každém případě chce naše druhá posádka zajet podobně jako v Brně, kde skončila třetí. Auto je po havárii opravené a v pořádku, takže uvidíme,“ vysvětlil Hladík.

Přestože se Hladík s Dudou nyní plně soustředí na sobotní mistrovství republiky, přiznává šéf stáje Tech Future, že už se moc těší na závod, který ho čeká po Mostu. S vozem Aston Martin V8 Vantage Hladík podruhé zasáhne do seriálu FIA GT4. Pojede se v 21. června v německém Oscherslebenu.

„Je to pravda. Klidu si moc neužijeme a čeká nás moc práce. A opravdu se tam moc těším, protože chystáme zásadní úpravy na autě. Měli bychom mít nový brzdový systém, ale máme povoleno i určité odlehčení auta. Věřím, že se to projeví a že tam zajedu další dobrý výsledek,“ plánuje Hladík.

Do Mostu se závodníci stáje Tech Future přesunou ve středu, volné tréninky je čekají v pátek. Sobotní vytrvalostní závod mistrovství ČR divize 4 do 2000 ccm má start ve 14:45 hodin.


Pořadí v čele MR ČR D4 do 2000 ccm – vytrvalostní: 1. Vladimír Hladík-Zdeněk Duda (Tech Future/Renault Clio RS) 40 bodů, 2. M. Valášek-M.Horňák (IP Racing Shop/Renault Clio RS) 30 b., 3. M. Foukal-T. Foukal (Foukal/Honda S 2000) 18 b., 4. P.Hes-M. Zeman (Tech Future/Renault Clio RS) 12.

Zdeněk Vlach
mluvčí stáje Tech Future


 
 
Fotogalerie:   Jarni Most 2009, foto Víťa Klígl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose