www.car.cz
 

Slovák Ján Daniš s Audi DTM v pátečním Mostě zlatý
     6.6.2009 13:01 - tisková zpráva


V PÁTEČNÍM SPRINTU DANIŠ VYBOJOVAL PRVNÍ LETOŠNÍ ZLATO

Most, 5.6. 2009

Ján Daniš v pátečním podvečerním spritovém závodě slavil úspěch. Poté, co si v měřeném tréninku vyjel druhým nejrychlejším časem postavení v první řadě, vyrovnanou jízdou pak ve třináctikolovém závodě dorazil do cíle jako první. V týmu samozřejmě panovala optimistická nálada a letošní první zlato je považováno i za příslib dalších úspěchů během zbytku mosteckého závodního víkendu.

Páteční volné i měřené tréninky se odehrávaly pod zamračenou oblohou, za nečekaného chladu, ale naštěstí na suchu. Takovému typu počasí bylo tedy potřeba přizpůsobit i nastavení vozu a huštění pneumatik. Daniš pak ve čtvrtém měřeném kole zajel čas 1 minuta 30,597 sekundy a tím získal místo v první řadě na startu. Když pak byl zahájen samotný závod, disciplinovaně vyčkal na pokyn k letmému startu.

Antonín Charouz na konkurenčním Mercedesu podle všeho nervy na uzdě naopak neudržel a v zaváděcím kole jel na první pozici nepovolenou rychlostí 112 km/h.

Po zhasnutí červených světel šel tedy do vedení, ale sbor sportovních komisařů jeho prohřešek proti sportovním řádům ohodnotil trestem Drive Through. Vedení se tedy ujal Daniš a po zbytek závodu už se první pozice nevzdal. Po třinácti kolech byl odmávnut šachovnicovou vlajkou jako vítěz.

„Vítězství mě pochopitelně velice těší,“ nechal se slyšet slovenský pilot. „Je to pochopitelně odměna pro celý tým a já moc děkuju všem, kdo se na tomto úspěchu podíleli. Auto skvěle fungovalo a mechanici i inženýři odvedli skvělou práci. Snažil jsem se o maximálně vyrovnaný výkon a vyšlo to,“ dodal Daniš.

Výsledek sprintu je výborný a doufáme, že v zítřejší tříhodinovce prolomíme dosavadní technickou smůlu,“ řekl ještě manažer BRT Petr Najman. „Ve volných testech jsme auto pro tříhodinovku připravili dobře a kluci zase o něco zrychlili. V dopolední kvalifikaci se zítra pokusíme o co nejlepší postavení na startu. Jestliže platí, že ve vytrvalostním závodě hraje velkou roli nejen rychlost, ale hlavně strategie, ve dnešním spritovém závodě se Jánu Danišovi rozhodně vyplatila vyrovnaná jízda a disciplína, která je nedílnou součástí závodnického výkonu.

Máme radost a doufáme, že v nedělním druhém sprintu se mu podaří dnešní úspěch zopakovat. V téhle chvíli ale pozornost upínáme především k sobotní tříhodinovce,“ dodal Najman.


PR






















Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose