www.car.cz
 

Na německém Hockenheimu slušné sedmé místo pro Martina Matzkeho a Švéda Knopa
     6.6.2009 23:06 - tisková zpráva


Sedmé místo na Hockenheimu

Celkem úspěšně pokračoval pro Martina Matzkeho další šampionát německého mistrovství ADAC GT MASTERS na německém okruhu Hockenheimu. Kvalifikaci rozjížděl druhý jezdec týmu rhino`s Leipert Motorsport Norman Knop, který zajel desátý čas do sobotního závodu.

„Kvalifikace se nám moc nepovedla. Jel jsem jako druhý. Tratˇ byla ještě plná vody po dopoledním dešti, tak jsem měl mokré pneumatiky jako Norman. Po dvou odjetých kolech je mechanici přezuli, ale bohužel bylo ještě dost míst na dráze, kde byla stále voda, tak se mi nepodařilo na suchých pneumatikách zajet lepší čas. Nejrychlejší kolo jsem zajel v úvodu na mokrých pneumatikách, ale to stačilo jen na deváté místo,“ povzdychl si Martin Matzke.

Sobotní závod startoval švédský jezdec Norman Knop z desáté pozice. Počasí se umoudřilo, tak nebylo nutné přezouvat na mokré pneumatiky. Úvod závodu proběhl bez kolizí a závodní pole bylo vyrovnané. Střídání jezdců bylo bez potíží a Martin Matzke dojel závod na pěkném sedmém místě z devatenácti startujících vozů. Do celkového hodnocení šampionátu tak přibyly další cenné body.

Oba jezdci dostali z Ascari maximum. Po střídání byly velké rozestupy, tak nemohl Martin více zabojovat. S umístěním jsem ovšem spokojený a doufám, že se nám povede v neděli opět udržet na bodované pozici,“ dodal manager Martin Matzke starší.

Karel Kubeš

PR


 
 
Fotogalerie:   MM Racing na Hockenheimu 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose