www.car.cz
 

Klouzání na vodě v Mostě, nebo-li okruhové šílenství
     7.6.2009 10:18 - Vladimír Rožánek


Hned na úvod závodu se rozpršelo, a tak ke slovu přišel safety car, aby vozy trochu protáhly dráhu od kaluží. Závod začal trochu pomaleji, ovšem Mercedes DTM upalovaloval soupeřům i na vodě a za několik málo kol celé pole předjela posádka Enge-Mücke-Charouz o celý jeden okruh. O vítězství se pravidelnou jízdou postaral Mercedes. Stáj BRT na Audi A4 DTM si nadělila kopec radosti již při pátečním sprintu, když porazila Mercedes DTM.

Po nezdařených kláních v Brně a Mostě se inženýři z Německa trochu podívali autům na zoubek a výsledkem je druhé místo z vytrvalostního závodu. Auto tentokrát fungovalo, a tak se Kostka, Bakkerud a Daniš podívali i na stupně vítězů a odvezli si stříbrný pohár. Další Mercedes mnoho nenajezdil a třetí místo tedy zůstalo otevřené i pro ostatní. V silně deštivém závodě ho nakonec vybojovala rakouská posádka Peham-Cvornjek s Porsche 997 GT3 Cup S. Rakušan Peham jezdil i Sports Car Challenge a na jeho jezdeckém stylu to zanechalo pozitivní stopy. Bramborová medaile pak spadla do klína jejich stájovým kolegům z G-Private Racing, tedy bývalému lyžaři Ortliebovi a Sagmeisterovi s dalším Porsche 997 GT3 Cup S. Tyto dvě posádky však bodují jen do MMČR, nikoli však do českého mistráku a třetí místo v něm a páté celkové si z Mostu odvezla trojice Dolák-Vencálek-Šenkýř na BMW M3 GTR. Zvítězili taktéž v klasifikaci do 3500ccm3, i když jim zle zatápěl mladý Mičánek s Porsche 997. Ovšem na vodě to Jermanovi moc nejelo a trápil se v soubojích s dvoulitry. Mičánek pak ztrátu na Šenkýře nedokázal urovnat a výsledkem pro dvojici Mičánek-Jerman bylo druhé místo v divizi 4 do 3500ccm3. Třetí v této kategorii skončila dvojice Kusín-Kotrba a čtvrté místo s dalším kolem navrch patřilo Ferrari 360 s dvojicí Vacík-Waszek.

Dvoulitrům kraloval Horňák s Valáškem na Renaultu Clio, ovšem souboj s Tech Futute znamenal napětí až do konce závodu. Duda s Hladíkem nakonec ztratili jen necelých deset vteřin, což na tak dlouhý závod není mnoho. Ze třetího místa v kubatůře se radoval Nýkodým s Matějovským, kteří jezdili s naftovým Seatem Leon Tdi.

Do cíle nedorazilo celkem deset vozů. Žádný velký zvukový koncert napředvedl v Mostě stroj Corvette C5-R LMGT. Kroužil vydržel jen osm okruhů. Mezi těmi, kdož cíl neviděli byli i Válek, Kačírek, Navrátil, ale také Porsche SAG Aluminium, které se na cílové rovince nějak nedohodlo s BMW M3 s posádkou Ládík-Kotrba-Kusín a oba vozy skončily poničené mimo trať. Ze silných vozů pak nedokončilo Gallardo, ani Pagani Zonda GR s dvanátiválcem Mercedes, které nadějně bojovalo až do 55 kola.

Výsledky MMČR na okruzích v Mostě:

Enge-Charouz-Mücke – Mercedes Benz DTM

Kostka-Bakkerud-Daniš – Audi A4 DTM

Peham-Cvörnjek – Porsche 997 GT3 Cup S

Ortlieb-Sagmeister – Porsche 997 GT3 Cup S

Dolák-Šenkýř-Vencálek – BMW M3 GTR

Mičánek-Jerman – Porsche 997

Kusín-Kotrba – BMW M3

Vacík-Waszek – Ferrari 360

Horňák-Valášek – Renault Clio RS

Duda-Hladík - Renault Clio RS

Dnes máme na programu již druhé sprint závody divize 4, druhé jízdy formulek z divize 3 a čekají na nás i rychlé motokáry v jejich evropském šampionátu.

Vláďa Rožánek




 
 
Fotogalerie:   Tříhodinový liják při MMČR na okruzích v Mostě©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose