www.car.cz
 

AUTOSALON Brno 2009 zahájen ! Večer přišlo na 25 000 návštěvníků
     6.6.2009 07:50 - tisková zpráva


AUTOSALON 2009 zahájili významní hosté

Pozvání k zahájení veletrhu a slavnostnímu otevření nového pavilonu P přijali Miloslav Vlček, Vladimír Špidla, Ivan Hodač a další VIP osobnosti světa politiky i businessu.


Zahajovací projev přednesl komisař Evropské komise pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Vladimír Špidla, který se zamyslel nad významem automobilu v současném světě. Zdůraznil, že automobilismus je a také v budoucnu bude významnou součástí naší civilizace. Automobil podle Vladimíra Špidly není jen produktem, ale určujícím prvkem současné doby, které by nejlépe slušelo označení „doba automobilů“.

Současně připomněl roli automobilového průmyslu jako klíčového zaměstnavatele, který v Evropě přímo zaměstnává dva miliony lidí a dalších deset milionů nepřímo. Rozvoj automobilismu tak znamená rozvoj zaměstnanosti a zároveň jistotu pro budoucnost. Komisař Evropské komise zároveň pogratuloval společnosti Veletrhy Brno k nové hale, která bude místem setkání výrobců, inovátorů a všech, kteří chtějí pro automobilismus hledat nové cesty.

Pavilon P byl oficiálně zprovozněn přestřižením pásky, kterého se společně ujali Herbert Vogt, předseda představenstva společnosti Veletrhy Brno, a Roman Onderka, primátor města Brna a předseda dozorčí rady společnosti Veletrhy Brno. Herbet Vogt ve svém projevu konstatoval, že dnešek znamená konec jedné historické fáze úspěšné modernizace brněnského výstaviště.

„Neříkám, že už není co zlepšovat, ale otevřením nejmodernější výstavní haly ve střední Evropě je základní modernizace areálu ukončena,“ podtrhl Vogt a připomněl, že společnost Messe Düsseldorf v roce 1998 svým vstupem do BVV přijala zodpovědnost za rozvoj výstaviště a jeho modernizaci na areál evropského střihu. Investici do pavilonu označil za investici do budoucnosti a v této souvislosti vyjádřil přesvědčení, že střední a východní Evropa překoná krizi rychleji než západ. Za mimořádně šťastné pak Herbert Vogt označil spojení moderního pavilonu P s veletrhem AUTOSALON, kde se prezentují významné inovace

 „Děkuji a blahopřeji všem, kteří rozhodli, že přes nepříznivou hospodářskou situaci letošní AUTOSALON podpoří a zajistí jeho kontinuitu,“ uvedl na závěr.

Roman Onderka ve svém vystoupení nešetřil chválou. Nový pavilon označil za doklad schopnosti managementu společnosti Veletrhy Brno rozvíjet výstavní areál. Zdůraznil, že výstavba je o to cennější, že proběhla v tak obtížné době. „Veletrhy Brno řeší situaci světové finanční krize způsobem nevídaným, způsobem hodným velkých lidí: investují do budoucna,“ prohlásil primátor.

Mezi hosty zahájení veletrhu AUTOSALON 2009 a slavnostního otevření pavilonu P byli mimo jiné i předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček, 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Alena Gajdůšková, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Jiří Schneberger, prezident Sdružení automobilového průmyslu Martin Jahn a generální tajemník Evropské asociace automobilového průmyslu ACEA Ivan Hodač.

Slavnostní akt byl součástí ojedinělé akce Autosalon Night 2009, která široké veřejnosti umožnila bezplatnou večerní prohlídku expozic. V rámci zábavného programu vystoupili například poprocková brněnská hudební skupina Dust neb Miro Žbirka a celý večer vyvrcholil ohňostrojem nad Špilberkem – grandfinálem mezinárodní soutěže Ignis Brunensis.

 

Více na : www.autossalon.cz


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Autosalon Brno 2007 a jeho premiéry, foto AS

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose