www.car.cz
 

Víkendové stříbro a bronz z Albacete pro českou Buggyru i s hendikepy !
     10.6.2009 10:04 - tisková zpráva


Stříbro a bronz s hendikepem!

Druhé a třetí místo vybojovali v závěrečném pohárovém závodě ve španělském Albacete jezdci na Buggyrách. Markus Bösiger dojel za vítězným Hahnem druhý, David Vršecký skončil na třetím místě!

Přitom švýcarský jezdec, kterému se dnes doposud vůbec nedařilo, mohl dokonce pomýšlet na vítězství. Výborně totiž odstartoval, po prvním kole byl druhý za Markusem Altenstrasserem. Rakouský jezdec se ovšem stejně jako v sobotu ukázal být těžkým oříškem k rozlousknutí. Navíc, jak tomu bývá zvykem, využil vzájemného souboje dvou jezdců ten třetí vzadu, v tomto případě Jochen Hahn, který se přehnal přes oba Markuse. "Udělal jsem chybu, které Jochen využil. Nedá se nic dělat," glosoval Bösiger po slavnostním ceremoniálu.

"Altenstrasser chtěl asi moc vyhrát. Závěr závodu nějak psychicky neunesl."

Nevalného psychického rozpoložení mladého Rakušana využil rovněž Vršecký, který v boji o třetí místo opět vyškolil Albaceteho. Ten se tak musel smířit s tím, že se poprvé v letošní sezóně nepodívá na stupně vítězů. "Antonio byl z toho mírně rozmrzelý, což nás s Markusem potěšilo. Stáhli jsme z jeho náskoku pár bodů. Sice ne moc, ale každý bodík se počítá."

Po závodě v Albacete vede Albacete (159), před Bösigerem (128) a Vršeckým (125). 


Buggyra chvátá za obhajobou!

Vedle individuálního šampionátu byl víkendový závod v Albacete rovněž ve znamení bojů o Pohár konstruktérů. Stejně jako v předchozích dvou letech si vedle nejlépe dvojice jezdců na Buggyrách.

V rámci zachování objektivity je ovšem nutno podotknout, že byť roudnický tým zvítězil, jeho triumf se nerodil tak snadno, jako tomu bylo před dvěma týdny v Misanu. Buggyra tak nakonec vybojovala v průběhu závodního víkendu 78 bodů (v Misanu 105), tedy o pouhých deset bodů více, než tentokrát druhý MAN. "V Albacete jsem zažil jeden z nejméně povedených víkendu za poslední tři sezóny," přiznal včera večer Markus Bösiger. "Jsem rád, že se nám i přes technické problémy podařilo opět zvítězit, navíc náskok 99 bodů vypadá opticky lépe, než stovka. Pevně věřím, že už v Nogaru na tom budeme lépe."

David Vršecký, který převzal po Misanu opět role největšího dodavatele bodů do týmové kasy oceňuje bodové zmrtvýchvstání Jochena Hahna z MAN. "V souboji týmových jedniček poprvé v průběhu sezóny porazil Altenstrassera. A protože Frankie skoro nebodoval, MAN si celkem polepšil," tvrdil David, podle kterého může být ještě souboj o druhé místo velmi dramatický.

"O titulu je rozhodnuto, v tomto směru není co řešit. Uvidíme, jak rozhodnou v MAN. Jestli nechají Jochena riskovat a dále ničit jedno turbo za druhým, nebo se zaměří na soutěž týmů a Hahn pojede na jistotu. Zatím bych si vsadil na MAN."

 

Buggyra

foto Buggyra

 


 
 
Fotogalerie:   EP trucků - neděle v Assenu a české Buggyry, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose