www.car.cz
 

Časopis Rallye tentokrát i s mapami víkendové rallye mezi vinicemi - Hustopečí
     10.6.2009 10:37 - tisková zpráva


Nové číslo Rallye i s mapami víkendové rallye mezi vinicemi

Oficiální mapy Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Rally Český Krumlov - Kresta přepsal historii
Příjemné počasí přivítalo předposlední květnový víkend posádky na třetím podniku letošního Mezinárodního mistrovství České republiky 37. Rallye Český Krumlov. Z druhého letošního prvenství se radovali Roman Kresta s Petrem Grossem na voze Peugeot 207 Super 2000.

Emil Triner - Chtěl bych Fabii S2000, a tak sázím Sportku
Není snad diváka v českém šampionátu, který by neznal jméno Emila Trinera. Příbramský jezdec patří na každé soutěži k největším tahákům, za což vděčí svému atraktivnímu jezdeckému stylu. O bývalém továrním jezdci Škody Motorsport se říká, že by dokázat zajet dveřmi napřed snad i na vratech od stodoly.

Rally Vysočina - Orsák si doplaval pro zlato
Třebaže konec května bývá obvykle spojován s vysokými teplotami a pálícím sluncem, milovníci krátkých rukávů a opalovacího krému museli na Vysočině smutnit. Bylo až neuvěřitelné, kolik za jeden den stihlo spadnout vody. Ten, kdo neměl na soutěž připraveno kvalitní mokré obutí, neměl nárok na úspěch.

Mitsubishi Lancer Evo IX CNG - Zelený průkopník v české rally
Při Rally Lužické hory byly napsány první řádky nové kapitoly historie domácích automobilových soutěží. Na českých rychlostních zkouškách se poprvé objevil závodní vůz poháněný stlačeným zemním plynem. posádka Václav Pech - Petr Uhel se představila v barvách nově zformovaného CNG Seznam.cz Rally Teamu s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX CNG. Premiérový start dopadl nadmíru dobře. Plzeňská dvojice s "plyňákem" obsadila čtvrté místo absolutně. Nestačila pouze na dvojici soutěžních speciálů kategorie S2000 a WRC a na jediný klasický produkční vůz.

HA - Rally Český Krumlov - Tenkl nenašel v Krumlově přemožitele
Druhou soutěží mistrovství republiky automobilových rally historiků byl 37. ročník Rallye Český Krumlov. K soutěži se prezentovalo 14 posádek. Vítězství si odvezla dvojice Lubomír Tenkl s Jaroslavem Vosádkou na voze BMW M3.

Volný pohár ČR + Rallye Cup
MaxSport Pneu rallye Kralovice
Rallye Hořovice

Rally Monitor
IRC
Sata Rally Acores - Fabia S2000 se stříbrem
Další šotolinový podnik seriálu Intercontinental Rally Challenge skončil vítězstvím britsko-irské dvojice Kris Meeke - Paul Nagle s Peugeotem 207 Super 2000. Na azorské Sata Rally zvítězili s minutovým náskokem před dvojicí rivalů Jan Kopecký a Nicolas Vouilloz.

Rally Saturnus
Croatia Delta Rally

Mazda 323 sk. A - Ztracená šance
Mazda měla na počátku sezony 1987 všechny trumfy v rukou. Kompaktní vůz s pohonem všech kol, poměrně výkonný šestnáctiventilový motor a roční náskok před konkurencí. Problémy se sériovou převodovkou a mizivá podpora z mateřského Japonska však smělé ambice pohřbily.

Rally d´Italia Sardegna - Ford zabral na maximum
Po dominanci stáje Citroën v letošním světovém šampionátu se na Sardinii situace otočila o sto osmdesát stupňů. Ford získal zásluhou Jari-Mattiho Latvaly a Mikka Hirvonena double, Citroën paběrkoval i ve značkové klasifikaci, neboť Sébastien Loeb bral body až za čtvrté místo.

Conrad Rautenbach - Africký vyslanec
Není to tak dávno, kdy pozemský svět opustil pětinásobný vítěz slavné Safari rally Shektar Mehta. Keňský pilot byl jedním z těch, kteří proslavili africký kontinent i na evropské půdě. V posledních sezonách se o něco podobného pokouší Conrad Rautenbach. Letos pod hlavičkou Citroën Junior Teamu.

M-Sport staví Fiestu S2000
Tým Ford během Portugalské rally potvrdil, že M-Sport zahájil vývojové práce na soutěžním voze kategorie Super 2000. Speciál na bázi nové fiesty by měl být homologován začátkem příštího roku, aby soukromí zájemci stihli nadcházející sezonu. V seriálu MS nahradí stávající Focus WRC v roce 2011. Na Sardinii byla představena Fiesta R2.



 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina Telč 2009 - havárie Martina Hudce, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose