www.car.cz
 

Tradičním dějištěm tuzemské motokrosařské premiéry je Pacov
     27.4.2009 11:20 - tisková zpráva


MOTOKROSAŘI STARTUJÍ V OBLÍBENÉM PACOVĚ
26.04.2009


Příznivci motokrosových bitev se dočkali. Po úvodních závodech světových a evropských šampionátů přichází dnes ke slovu první díl mezinárodního mistrovství České republiky, které se jede pod oficiálním názvem PROFI AUTO IVECO CUP 2009.

Tradičním dějištěm tuzemské premiéry je Pacov a jeho známý motokrosový areál Pacovský propad. Pořádající Automotoklub Pacov v AČR připravil letos poněkud pozměněnou trať, pohodlným a bezpečným přesunům diváků slouží celkem už tři podchody. 

Pacov patří mezi motokrosaři k nejoblíbenějším štacím a jejich dnešní počty jsou opravdu úctyhodné. Do tréninkových jízd třídy třídy MX2 nastoupilo rekordních 80 jezdců, ve třídě MX3 – Open se ohlásila rovná půlstovka motokrosařů a pouze jednoho méně zaznamenala třída Veterán. Celkově se tak sjelo do Pacova 149 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Maďarska a Polska.


Výtečná konkurence a krásné slunečné počasí láká už od ranních hodin do Pacovského propadu velké množství diváků, kteří coby chutný předkrm sledovali dopolední tréninkové kvalifikační jízdy.

V kvalifikaci třídy MX2 se nejlepším časem překvapivě blýskl Paul, který loňskou sezónu kvůli zranění vynechal. Druhé místo patřilo slovenskému obhájci titulu Kohútovi, za ním se umístili Smola, Sukup, Michalec, Romančík, Čadek, Kejmar, Wechsta a další Slovák Šimko.
Třída Veterán má letos nového muže v osobě třináctinásobného mistra republiky Kučírka, vracejícího se za řídítka po více než roční pauze.

Že populární Kuča stále umí, dokázal hned v kvalifikaci, v níž loňskému šampionovi Heinrichovi nadělil čtyřvteřinové manko.

Ve třídě MX3-Open předložil skvělou vizitku po zranění se vracející Zaremba, za ním seřadil chronometr mistra republiky Žeravu, Bartoše, Čepeláka, Masaříka, Kadlečka, Slováka Bučence, Bittnera, Stloukala a Vojtěcha Brumlu.

 Forsage


 
 
Fotogalerie:   Baja Slovakia 2008 opět na písku v Senici, foto Roman Langer

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose