www.car.cz
 

D3: zatím suverénní Zbyněk Passer letos již neskončí bez celkové medaile
     11.6.2009 10:40 - tisková zpráva


Po třech odjetých víkendech má Passer jistotu bedny!

Třetí závodní víkend Mezinárodního mistrovství České Republiky, DIVIZE 3 - Národní Formule 1400 je již minulostí a tak se pojďme podívat jak se výsledky posledních dvou závodů promítly do tabulek průběžného hodnocení.

Dá se říci, že 40-ti bodový zisk Zbyňka Passera (Chabr Motorsport v AČR) se pomalu stává evergreenem a ten tak s přehledem a 120-ti body pevně drží vedení celkového hodnocení DIVIZE 3. Na jakékoliv závěry, je ještě poměrně brzy, nicméně do konce sezóny je možno v Divizi 3 získat maximálně 80 bodů, a tak je již dnes možné s jistotou říci, že Zbyněk Passer v letošní sezóně neskončí hůře než třetí, a to i v případě, že by nenastoupil ani k jednomu ze čtyř zbývajících závodů.

Doposud druhý v pořadí, David Palmi (Palmi Motorsport), své bodové konto v Mostě rozšířil o dalších 23 bodů. Palmiho ambice byly před tímto víkendem mnohem vyšší a jistě pomýšlel minimálně na 30-ti bodový zisk, tak jako tomu bylo ve dvou úvodních závodních víkendech letošní sezóny. Tyto ambice však vzaly za své hned v první zatáčce prvního závodu, kdy do Palmiho formule ze zadu narazil "příliš rychlý" Tomáš Kašpárek.

Palmi na tento incident doplatil velkou ztrátou, kterou se snažil dotáhnout po zbytek závodu. Po velice dobré stíhací jízdě, z toho v sobotu bylo konečné páté místo v cíli. V neděli se pak již vše odehrávalo dle "tradičního scénáře", ve kterém Palmi dojel na druhém místě za vítězným Passerem.

Palmiho sobotního výpadku, pak dokonale využili Ondřej Loukota (Ing. František Loukota) s Jakubem Klášterkou (Křenek Motorsport), jejichž vzájemné souboje se nakonec staly vítanou ozdobou obou víkendových závodů. Ten sobotní pro sebe vybojoval Ondřej Loukota, který Klášterku na cílové čáře třinácti kolového závodu porazil o necelé dvě vteřiny. V nedělním závodě, pak tito dva jezdci v cíli bojovali o 5. příčku, přičemž tím úspěšnějším pak pro změnu byl 15-ti letý Jakub Klášterka, který svého zkušenějšího kolegu porazil o 2,8 vteřiny. Díky těmto výsledkům si Loukota upevnil průběžnou třetí příčku, která mu patří za dosavadní zisk 63 bodů. Jakub Klášterka, který si z Mostu veze 20 bodů, pak předvedené výkony posunuly na průběžné šesté místo (nutno dodat, že Klášterka díky své účasti v závodech Formula Academy v Pau absolvoval doposud pouze 4 závody, po kterých má na svém kontě 36 bodů).

Ve velice dobrém světle se o víkendu v Mostě představil i mladší z bratrů Kašpárků - Jan (AMK Ecce Homo Šternberk). Honza poprvé v letošní sezóně dokončil oba víkendové závody, ze kterých si odvezl 20 bodů za dvě čtvrtá místa. Zisk těchto 20-ti bodů jej řadí na 5-té místo (celkem má 36 bodů) za svého staršího bratra Tomáše. Tomáš (Mičánek Motorsport PZ Inntal) po odstoupení v sobotním závodě (Kašpárek si ze sobotního incidentu s Davidem Palmim "odnesl" nejen uražený nos své formule, ale především zlomené zavěšení předního kola) dojel v neděli na 3-tí pozici za duem Passer/Palmi a do tabulky průběžného hodnocení si připsal dalších 12 bodů. Celkem jich po šesti závodech má 46 a za ně mu patří průběžná čtvrtá příčka.

Dvě sedmá místa a dalších 8 bodů pak v Mostě vybojoval Tomáš Chabr junior (Chabr Motorsport v AČR), kterému po tomto mosteckém víkendu náleží i sedmička v tabulce průběžného hodnocení, kde má celkem dvaadvacet bodů, což je o pouhý jediný bodík více než má další mladík - Tadeáš Spěváček, který své bodové konto rozšířil o "pouhé" tři body za osmé místo v nedělním závodě. Z toho sobotního jej vyřadila technická závada u jeho formule Škoda F99 hned v samotném úvodu.

Jako růže mezi trním by si někdy mohla připadat jediná dívka v celém startovním poli - Michaela Lešinská, která i ve svém druhém závodním víkendu dokončila oba závody. Tentokráte to byla dvě devátá místa, za která si Michaela připsala další 4 body a s celkovým počtem 14-ti bodů jí najdeme v tabulce na 9-té příčce.

Své letošní premiéry si v Mostě odbyli Pavel Langer (KRT Znojmo) a Lumír Firla ml. (ASK Formule Havířov). Oba však shodně dokončili pouze sobotní závod, ve kterém jim patřila šestá (Firla), resp. osmá (Langer) pozice. V neděli pak oba odstoupili pro technické závady na svých vozech.

Smolařskou štafetu o tomto víkendu převzal slovenský jezdec Michal Sumec (Auto Fellner Racing), který kvůli technickým problémům své formule SK Fortech AFR nedokončil ani jeden závod. Jen pro úplnost - v Brně tento "osud" potkal Jakuba Vonšáka a před třemi týdny v Mostě na tom byl stejně Radek Krakovič.

V hodnocení Národní Formule 1400 pak prvenství i nadále drží se 112-ti body David Palmi. O 20 bodů méně má druhý Ondřej Loukota a 30 bodů za dvě druhá místa pak posunula na třetí místo Jakuba Klášterku.

O uplynulém víkendu jsme měli možnost shlédnout nejatraktivnější závodní bitvy letošní sezóny, na které budou všichni zúčastnění ještě dlouho vzpomínat. Minimálně až do druhého srpnového víkendu, kdy se již potřetí sejde celé startovní pole na mosteckém autodromu kde se uskuteční další dvě bitvy o body do tabulek průběžného hodnocení.

Pořadí DIVIZE 3 po dvou závodních víkendech

1. Passer Zbyněk 120
2. Palmi David 83
3. Loukota Ondřej 63
4. Kašpárek Tomáš 46
5. Kašpárek Jan 39
6. Klášterka Jakub 36
7. Chabr Tomáš jun. 22
8. Spěváček Tadeáš 21
9. Michaela Lešinská 14
10. Firla Lumír Jun. 6
11. Pokorný Pavel 3
12. Langer Pavel 3

Pořadí DIVIZE 3 - NF 1400 po dvou závodních víkendech

1. Palmi David 112
2. Loukota Ondřej 92
3. Klášterka Jakub 54
4. Chabr Tomáš jun. 40
5. Spěváček Tadeáš 38
6. Michaela Lešinská 30
7. Firla Lumír Jun. 10
8. Pokorný Pavel 8
9. Langer Pavel 6

zdroj: nf1400.cz


 
 
Fotogalerie:   Červnové klouzání na autodromu v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose