www.car.cz
 

Něco k přípravě na blížící se dovolenou
     19.6.2009 21:00 - Vladimír Rožánek


Základní, aktualizované informace najdeme na webových stránkách www.uamk.cz pod volbami Infoservis – Turistické informace. Nezapomeňme, že prakticky ve všech sousedních zemích přitvrdil dohled nad silničním provozem a drasticky se zvýšily pokuty.

V posledních týdnech se rozvířila debata nad údajným pokutováním našich řidičů, kteří neměli v lékárničce slovenské pokyny k první pomoci. Tato povinnost se pochopitelně vztahuje pouze na vozidla registrovaná na Slovensku. Pokud snad někdo takovou blokovou pokutu zaplatil, nemůže, bohužel, dodatečně uplatnit žádný opravný prostředek. Řidičům, kteří nesouhlasí s ukládanou blokovou pokutou je možné poradit asi jen to, aby (protože podobně jako u nás) platí, že přestupek nelze projednat v blokovém řízení, není-li obviněný ochotný pokutu zaplatit, vše, včetně vyjádření řidiče, zapsat a postoupit ke standardnímu přestupkovému řízení, kde je dána možnost opravných prostředků.

Pokud jedete do zahraničí cizím vozem, pořiďte se potvrzení o zápůjčce. Tímto úkonem zabráníte případné možnosti zadržení motorového vozidla policií do doby než se prokáže, že vozidlo není odcizeno. Některé evropské státy / Polsko/ provádějí kontrolu a v případě, že nebudete schopni doložit souhlas majitele vozidla s jeho užitím, může Vám být znemožněn vjezd na území státu.

Žádný náš ani mezinárodní předpis / kromě Polska/ sice nestanoví, že řidič cestující do zahraničí musí být vybaven potvrzením, že vlastník (majitel) vozidla s touto cestou souhlasí, ale vřele je doporučujeme.

infoservis ÚAMK


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 objektivem Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose