www.car.cz
 

Zatím zmoklý a mokrý závod WTCC 2009 v Brně je tady.
     19.6.2009 09:40 - tisková zpráva


Mistrovství světa cestovních vozů míří do Brna již tento víkend!Nejvýznamnější automobilový podnik světové úrovně, konaný letos na území České republiky, už klepe na dveře. Rychlá kola speciálů světové série FIA WTCC – Mistrovství světa cestovních vozů se po roce opět roztočí na Automotodromu Brno o tomto víkendu. O mistrovské body se piloti těchto automobilů utkají ve dvou nedělních sprintových závodech, nebyla by to však série FIA WTCC, kdyby divákům nenabídla i další velmi atraktivní program na celý víkend.

Vše odstartovalo již v pátek tréninky doprovodných závodů, návštěvníci Masarykova okruhu se kromě vozů WTCC mohou těšit také na skvěle obsazené monopostové závody Formule 2, Formule Master, a poháry Seat Leon Eurocup, Cayman Cup a pohár malých fiatů 500 Abarth. Zábavný víkend si užije celá rodina, bohatý doprovodný program je totiž připraven pro všechny.

Automotodrom Brno tak přivítá letos již šesté zápolení cestovních vozů o stupně vítězů, které se po posledních soubojích ve španělské Valencii přesouvá do České republiky. Tato série je jediným mistrovstvím světa automobilů, jezdící se na uzavřených okruzích, obdobně, jako se jezdí např. Formule 1. Toto mistrovství je dvanáctidílné a během celé sezóny zavítá na 4 kontinenty. Jako lídr přijíždí do Brna Yvan Müller pilotující Seat, stíhaný Farfusem, který jezdí s BMW. Po závodní dráze se vedle zmíněných vozů Seat a BMW budou prohánět i Lada a Chevrolet, mezi jezdci jsou esa typu Zanardi, Priaulx, Huff nebo Poulsen. Na Masarykově okruhu tak pokračuje historie bojů cestovních vozů, která má v Brně dávnou tradici.

Kromě FIA WTCC se fandové motoristického sportu mohou těšit i na další napínavé souboje a dokonce i na české jezdce – ve Formuli Master se představí průběžně čtvrtý Josef Král a v pohárových klání Seatů bude rozhodně přitahovat pozornost Michal Matějovský, který do Brna dokonce přijíždí uhájit první pozici průběžného pořadí! Sice bez Čechů, ale i tak velmi přitažlivé budou další souboje – stále populárnější znovuobnovená Formule 2 je přímou vstupenkou do F1 a je velmi pravděpodobné, že mezi piloty těchto monopostů vyrůstá další z Schumacherů, Hamiltonů či Buttonů; Cayman Cup jsou nádherné souboje vozů značky Porsche, a velmi sympatická budou klání malých Fiatů 500 Abarth.

Aby se na Automotodromu nenudil opravdu nikdo, připraven bude kosmetický stan pro dámy, skákací atrakce pro děti a pánové mohou v době přestávek mezi závody vyzkoušet své řidičské umění na simulátorech závodních speciálů.

Pro ty, kdo se rozhodnou vydat se na tuto světovou akci v autobusech hromadné dopravy, je připravena obvyklá linka 402 ze Starého Lískovce a speciální nedělní linka 400 z Mendlova náměstí zdarma.

Jistě velmi zajímavá bude také návštěva čelních závodníků WTCC na ZŠ Tuháčkova, kde se v pátek v pravé poledne uskuteční diskuze se žáky, povídání o závodech a autogramiáda. Toto setkání bude jistě zpestřením jak pro jezdce, tak pro žáky druhého stupně základní školy, kterým se takováto možnost naskytne jen velmi zřídka, pokud vůbec.

Vstupenky na FIA WTCC se začnou prodávat v pátek, a to na hlavní pokladně Automotodromu Brno, v pátek 19.června je však vstup na všechny tribuny volný.

 

zdroj: AMD

http://www.automotodrombrno.cz


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 - pátek a Fiati Abarth objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose