www.car.cz
 

Truckerský mistr Evropy David Vršecký fandil týmům formule 1
     27.6.2009 15:21 - tisková zpráva


Vršecký fandil týmům!

Přestože se nakonec znesvářené strany FIA a FOTA dohodly na pokračování jediného šampionátu F1, měl David Vršecký jasno! Jeho sympatie před středeční dohodou byly na straně týmů!

Založení nového seriálu, ve kterém měly účinkovat týmy bránící se rozpočtovým škrtům v čele s Ferrari, považoval David za nejlepší možné řešení. "Pokud by si nově vzniklý šampionát řídily týmy, existovala by podstatně větší pravděpodobnost, že nebude docházet k rozhodnutím, nad kterými zůstává rozum stát," tvrdil mistr Evropy, argumentujíce tím, že pokud někdo do závodů investuje astronomické částky, neměl by být závislý na vůli úředníka.

"V souvislosti se sporem se hovořilo o finančních úsporách. Nejsem si tím až tak moc jistý. Existují týmy, které investují po dobu několika let peníze do vývoje a najednou se objeví někdo, kdo škrtem pera rozhodne o tom, že všechno bude jinak. Na první pohled laciné řešení se tak jeví jako nejdražší možné."

David by se rovněž neobával toho, že by nově vzniklá soutěž postrádala patřičné divácké zázemí. "Lidi chtějí změnu a kvalitu. Bylo by na nich, zdali by preferovali Ferrari, McLaren, BMW, Brawn GP, nebo se rozhodli pro sledování F1 s novými týmy a nepříliš známými jezdci. Osobně bych vsadil spíše na první variantu."

Konečný smír mezi oběma stranami však nakonec vítá. "Vždycky je lepší se dohodnout na nějakém řešení, než za každou cenu válčit. Bylo by nemoudré hovořit o vítězi, obě strany mají ale jasno v tom, kam až jsou ochotny zajít. Zatím bych řekl, že zvítězil motoristický sport a diváci."

Buggyra

www.buggyra.com

viz také  :

Formule 1 se nerozdělí na dva šampionáty.Prezident FIA Max Mosley na zasedání Světové rady motorsportu v Paříži prohlásil, že nebude nadále kandidovat na funkci prezidenta FIA, čímž splnil požadavky týmů, které se v mninulých dnech bouiřily a chtěly založit nový šampionát F1.


 
 
Fotogalerie:   GT na Oscherschlebenu 2009 a kočičky kolem nich objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose