www.car.cz
 

DTM 2009: Tomáš Kostka na Norisringu opět po kvalifikaci nejlepším nováčkem
     28.6.2009 12:47 - tisková zpráva


KOSTKA NA NĚMECKÉM MONAKU PO KVALIFIKACI ŠESTNÁCTÝ

Norisring, 27.6. 2009

Tomáš Kostka jako účastník třetího letošního podniku DTM absolvoval sobotní kvalifikaci na městském okruhu Norisring a opět si vedl výborně vyjel si šestnácté místo na startovním roštu a nejen že byl opět první mezi dvouletými auty, ale na mokré trati za sebou nechal i Olivera Jarvise s vozem specifikace 2008.

Nejkratší okruh DTM, kterému se přezdívá „německé Monako“, nenabízí příliš technických úseků a záleží tu hlavně na maximálním soustředění. Tomáš v Německu ale za dva dny stihl zažít hned několik zajímavých situací. Páteční Roll-Out se jel na suchu a Kostka v něm zajel osmnácté místo, necelou sekundu za prvním Jamie Greenem.

Vyrovnanost aut je na téhle krátké trati neuvěřitelná, ale dějí se tentokrát nečekané věci,“ líčil Tomáš. „Tak například Schumacher, Engel a Green dostali pokutu za příliš hlučné motory. Během jedné z jízd vyletěl do vzduchu kanálový poklop na cílové rovině a odneslo to auto Markuse Winkelhocka. Volný trénink byl na dlouho přerušen a muselo se čekat, až se kanál zase zakryje novým poklopem a dělníci ho napevno zabetonují.

No a aby toho nebylo málo, v konci tréninku mi v rychlosti 240 kilometrů v hodině ruply brzdy. Sám nechápu, jak se mi povedlo rychlým odřazováním dolů zpomalit a auto pak zastavit řízeným smykem dveřmi napřed,“ líčil Tomáš.

Před odpolední kvalifikací zapršelo, ale v týmu KOLLES Futurecom-BRT stihli všechno připravit a tak Tomášův výsledný šestnáctý čas rozhodně není špatný. „Z dvouletých aut jsem zase vepředu já před týmovým kolegou Bakkerudem a pomalejší byl i Oliver Jarvis na ročním autě, takže určitě nejsem nespokojený. Zítra to rozhodně nebude žádný nedělní odpolední výlet, protože osmdesát kol bude znamenat neuvěřitelnou porci.

Cítím se ale v dobré kondici a nasadím všechny síly. Určitě půjde i o dobrou taktiku a tu máme, myslím, připravenou dobře. No a co se týče zdejších oslav stoletého výročí Audi, určitě k nim dobře přispěl Timo Scheider, když i přes zdravotní indispozici zajel pro značku Pole Position,“ uzavřel sobotní dění na Norisringu Tomáš Kostka.


Hlavní nedělní závod jako obvykle startuje ve 14,00 hodin.



odkazy:
http://www.dtm.com/  
http://www.futurecom-tme.com/  
http://www.norisring.de/ 

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose