www.car.cz
 

Tomáš Mičánek na Norisringu sestřelem jedním ze soupeřů
     28.6.2009 21:18 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek doplatil na Norisringu na srážku se soupeřem

Bez bodů a tím i vyhlídek na případný úrtok na třetí místo se vrací z německého Norisringu ze čtvrtého pokračování letošní série VW Polo Cup brněnský jezdec Tomáš Mičánek, který opět poznal i rub motoristických závodů. Hned ve druhém kole jej totiž při riskantním pokusu o předjetí srazil z trati švédský jezdec. Mičánkův vůz zůstal po srážce nepojízdný a musel předčasně ze závodu odstoupit ze slibného pátého místa.

Mičánkovi se přitom dařilo v kvalifikaci, kde na suché i mokré trati skončil vždy sedmý a tím vyjížděl už ze čtvrté řady. "Chtěl jsem se držet při pravé straně, podařilo se mi předjet dva soupeře. Jenž právě v okamžiku, kdy jsem to nečekal, do mě narazil švédský jezdec. Musel jsem odstoupit a tím bylo po nadějích na případný postup na třetí místo průběžného hodnocení. Je to škoda, stále se učím a poznávám i ty méně radostné okamžiky závodů," řekl po závodě zklamaný Tomáš Mičánek.

Navzdory havárii ale byl s výkonem svého syna spokojen šéf stáje Jiří Mičánek senior. "Dělal sice chyby v tréninku, kdy se nemohl dlouho trefit na to, aby co nejrychleji projel první sektor. V závěru prvního tréninku ale na tajemství přišel a neustále své časy vylepšoval. Rozhodně jsme špatný dojem ze svého vystoupení v Norisringu neudělali.

Švédský jezdec se nám sice přišel po závodě omluvit. Což bylo sice od něj pěkné gesto, které nám ale body nevrátí," dodal Mičánek senior.

Závod vyhrál už letos počtvrté Polák Maciej Steinhof.

Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose