www.car.cz
 

SCC: Hockenheim ve znamení Gerda Beisela
     29.6.2009 18:51 - Vladimír Rožánek


Sport Car Challenge se letos již podruhé podívalo na německé autodromy, když se představilo na okruhu Hockenheim GP. Letošní druhé představení se konalo za krásného letního počasí a mezi nejrychlejší ,,jezdce,, opět patřila i Švýcarka Hungebühler. Ovšem tréninkový čas 1,39.738s zajel její největší soupeř Gerd Beisel z Německa na Normě Honda CN4.

Hned v prvním kole závodu nastartoval Beisel k obrovskému výkonu, když za ním s 2 sekundovým odstupem figuroval Peter Kormann a Švýcarka Hungebühler. Sabrina ovšem v dalším kole získala druhé místo pro sebe. Švýcarská mladice pak ještě zkoušela na Beisela dotírat, ale ten pěknými časy nikomu nedal šanci a zvítězil. I druhé místo, které Švýcarka získala, potěšilo. Souboj Beisel – Hungebühler okořenil tento závod nad očekávání.

Třetí pak skončilo Porsche GT3 Alberta Kirchdorfera, které zvítězilo v divizi 3 GT vozů. Tam nadějně jelo i Lamborghini Gallardo, ovšem zradila ho technika. Situace tak využili Bender s Dechentem na cupových Porsche 997. Na čtvrtém celkovém místě skončil Emanuell Pedrazza na PRC Honda, pátý Siegmar Pfeifer s totožným vozem a šesté místo si odvezl Jürgen Güllert s Radicalem SR8. Druhou divizi pak vyhrál Thorsten Rüffer na Normě Honda CN, který skončil celkově osmý. Do Top Ten se ještě vešli Münch a Schultis.

Druhá jízda znovu patřila do režie Gerda Beisela, který tak zvítězil letos již potřetí.  Švýcarka Hungebühler měla smůlu, když ztratila kolo. Po závodě poznamenala, že měla smůlu, která však k závodění patří. Kormann vybojoval druhé místo a třetí skončil Güllert s Radicalem. Tvrdé souboje však předváděl i Pfeifer s Pedrazzou a Rüfferem z druhé divize. Rüffer uhájil své první místo ve druhé divizi a za ním skončil Schultis. Celkově pátý skončil Ital Barisone na Lucchini BMW. Lamborghini Super Trofeo zvítězilo v divizi 3 pro GT vozy, když Geisser za jeho volantem uhájil prvenství před Dechentem a Foxem s Porsche 997 Cup.

Letosw můžeme prototypy očekávat i u nás v Mostě a Brně, tedy při Truck GP a na Podzimní ceně Brna. Po dvou víkendech SCC vede Gerd Beisel, druhý zatím figuruje Thorsten Rüffer  atřetí místo okupuje Sabrina Hungebühler.

Vláďa Rožánek, SCC 2009

Foto©Patrik Holzer


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 a Češi v akci objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose