www.car.cz
 

Během víkendu absolvoval Jakub Kornfeil dva závody tisíc kilometrů od sebe !
     3.7.2009 17:27 - tisková zpráva


Red Bull Rookies / Assen a MČR/ Brno

Ze soboty na neděli

Během jednoho víkendu absolvoval Jakub Kornfeil dva závody. Ne však na jednom místě jak je občas v Red Bull Rookies Cupu zvykem, ale na dvou od sebe tisíc kilometrů vzdálených místech.

Nevěříte? Výsledky závodů přece nelžou a Kubajz dvojníka rozhodně nemá. Přes noc se svým realizačním týmem přesunul ze sobotní holandské TT do Brna, kde se zúčastnil nedělního Memoriálu Františka Šťastného. Ovšem mezitím co v Holandsku si český mladík vydobyl na startu první řadu, respektive druhou příčku startovního roštu, poněvadž v páteční kvalifikaci se žádnému ze soupeřů z Red Bull Cupu již nepodařilo zrychlit, kvůli silnějšímu větru a jinak přednastavenému motocyklu od mechaniků, tak v Brně na něj naopak čekala příčka poslední, protože neabsolvoval ani jeden měřený trénink.

S přihlédnutím ke skutečnosti výborných výsledků z poslední doby, tak direktoriát závodu učinil vyjímku, která určitě nebyla ani první a ani poslední. Stejný precedens byl umožněn i Karlovi Peškovi, který taktéž v sobotu statoval v Holandsku nicméně v hlavním závodě MS 125ccm na divokou kartu.

Do obojího zápolení, jak v Red Bull Cupu, tak v MČR měl Jakub Kornfeil vydařený start. Výsledek z Red Bullu však nebyl tak oslnivý jak by si jediný český zástupce v této juniorské kategorii asi přál. Od startu se utrhla osmičlenná skupinka, které už dávno předtím dal své sbohem kdo jiný než Nor Fagerhaug. Ostatní za ním bojovali o zbylá dvě místa na stupních vítězů a o hromadu předjetí nebyla rozhodně nouze.

Nicméně na českého mladíka zbylo jen velmi těsně páté místo v cíli. Jak těsný to musel být dojezd do cíle, posuďte sami, když od čtvrtého jej dělilo 0,09 a na třetího jen 0,1. Celkově je česká naděje na pěkném čtvrtém místě, přičemž ztráta na dva soupeře v tabulce předním je minimální, tedy v rozmezí jednoho až tří bodů.

To pak MČR bylo rozhodně lepší náplastí, i když se závod konal za proměnlivých povětrnostních podmínek a ve třetím kole byl navíc zastaven pro déšť, což nejen Jakuba ale ani jeho mechaniky nijak nerozhodilo. Během 10 minut přezuli na mokro a přenastavili podvozek na zcela jiný set up. Start tak byl opakován, kuriozitou však bylo, že tehdy již vedoucí jezdec, musel znova do poslední řady, i když již drobně prořídlého pole.

Po startu však během jednoho kola projel celým startovním polem, přičemž v jeho závěru již byl v kontaktu s Němcem Marcelem Schroetterem. I přestože se soupeř v závěru snažil na Jakuba něco vymyslet, podařilo se drobný náskok udržet až do cíle. Německého mistra osminek tak školou povinný Jakub Kornfeil podruhé v krátké době znova porazil. Uvidíme, jak se mu bude dařit v příštím závodě, jímž bude další díl italského šampionátu.

MPAFoto.com 
PR


 
 
Fotogalerie:   Memoriál Františka Šťastného Brno 2009 - foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose