www.car.cz
 

V Portu sobota pro Michala Matějovského bez škrábance a s pátou příčkou
     5.7.2009 09:11 - tisková zpráva


4. 7. 2009, Porto, Portugalsko - Technicky náročný, 4770 m dlouhý městský okruh v úzkých ulicích portugalského Porta absolvoval v sobotu odpoledne Michal Matějovský bez jediného škrábnutí vozu a navíc obsadil vynikající 5. místo.

Na městském okruhu v Portu startoval Michal poprvé. Postupně se okruh učil ve volných trénincích a stále zrychloval. Určitou výhodu měli jezdci, kteří zde jeli v minulých letech. Michal jako zdejší „nováček“ tak šel do sobotního závodu se strategií neriskovat, protože i malá chyba, zde znamená téměř jistý náraz do betonové zdi a tím většinou i konec závodu… Strategie vyšla na výbornou.

Po dobrém 6. místě v sobotní dopolední kvalifikaci se v odpoledním závodě dokázal posunout o jednu příčku a to znamená také velmi dobrou výchozí pozici pro nedělní závod. „S dosavadními výsledky na zdejším okruhu jsem spokojen. Je to pro mne úplně něco jiného, jezdí se tady velmi rychle a také velice blízko zdi. Ani ta nejmenší chybička se tu prostě neodpouští.

Auto také fungovalo bezvadně a jsme rád, že se mi podařilo vyjet dobrou startovní pozici pro zítřejší závod“ řekl v sobotu v cíli městského okruhu v Portu Michal Matějovský, který tak bude v neděli startovat z druhé řady startovního roštu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT z Oscherlebenu©DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose