www.car.cz
 

WTCC 2009: SEAT zvítězil v portugalském závodu v Portu
     7.7.2009 12:55 - tisková zpráva


ÍTĚZSTVÍ PRO TARQUINIHO, MÍSTA NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ PRO MULLERA A RYDELLA SEAT zvítězil v Portu a nadále dominuje šampionátu WTCC Portugalský městský okruh v Portu byl místem konání dvou závodů plných dramatických okamžiků.

Sedmé zastavení šampionátu WTCC se stalo místem dalších úspěchů týmu SEAT Sport. Gabriele Tarquini vyhrál první závod, Yvan Muller vystoupil hned dvakrát na stupně vítězů, Rickard Rydell byl jednou mezi prvními třemi a cenné body si připsali i Jordi Gené a Tiago Monteiro. SEAT a jeho jezdci jsou stále v čele průběžného pořadí šampionátu WTCC.

Tým zůstává věrný principům týmové práce, což opět přineslo své ovoce. Portugalské závody ale přinesly týmu i jednu obtíž, protože vznětové SEATy Leon TDI zde nikdy předtím nezávodily. Práce na nastavení vozů, odvedená během tréninků, však přinesla výsledky. Jezdci se během víkendu zlepšovali, dokázali jezdit mezi nejlepšími a nakonec i vyhrát.

To vše na okruhu, který chyby neodpouští. Dvě nehody v prvním závodě přiměly pořadatele k zastavení závodu, aby bylo možno uklidit trať. Po pauze se ujal vedení Gabriele Tarquini a dokázal odolávat tlaku druhého Roberta Huffa na Chevroletu. Brit vzdal své úsilí po několika kolech, neboť zezadu na něj dotíral další jezdec SEATu, Yvan Muller. S ohledem na velmi obtížné předjíždění na městském okruhu v Portu se Muller rozhodl pro udržení jisté třetí pozice místo riskantních manévrů v boji o druhou příčku v závodě.

Ve skupině pronásledovatelů dojel na skvělém čtvrtém místě Monteiro, Jordi Gené a Rickard Rydell dokončili první závod na bodovaném šestém a sedmém místě. Ve druhém závodě se Rickard Rydell, Jordi Gené a Tiago Monteiro seřadili za prvním Farfusem a čekali na Mullera a Tarquiniho, kteří startovali z hloubi startovního pole. Francouzský jezdec dokázal předjet Chevrolety Lariniho a Menua a zařadil se za své týmové kolegy. Tarquinimu se stejný postup nevydařil a skončil po kolizi s předjížděným vozem soupeře.

Yvan Muller poskočil na druhé místo a Rydell se dostal na stupně vítězů, následován Geném a Monteirem. Celkové pořadí jezdců tak nadále vede Muller, s výhodou náskoku 15 bodů nad třetím Farfusem, který ztrácí na druhého Tarquiniho jediný bod. V průběžném pořadí poháru konstruktérů vede stále SEAT před BMW.

Příští kolo šampionátu WTCC se uskuteční na britském okruhu v Brands Hatch 18. a 19. července 2009.

 Průběžné pořadí jezdců po 14 závodech WTCC 1. Yvan MULLER (SEAT León TDI) 80 b. 2. Gabriele TARQUINI (SEAT León TDI) 66 b. 3. Augusto FARFUS (BMW 320si) 65 b. 4. Rickard RYDELL (SEAT León TDI) 46 b. 5. Robert HUFF (Chevrolet Cruze) 43 b. 6. Jörg MÜLLER (BMW 320si) 42 b.

 Průběžné pořadí poháru konstruktérů po 14 závodech WTCC 1. SEAT 191 b. 2. BMW 174 b. 3. CHEVROLET 121 b. 4. LADA 53 b.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 - směska závodů objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose