www.car.cz
 

Trento 2009: ve vrchařském ME Václav Janík tentokrát bez medaile
     7.7.2009 13:03 - tisková zpráva


Sedmým podnikem pokračoval o víkendu šampionát Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Závod, probíhající v severoitalském městečku Trento, je právem označován jako nejtěžší závod celého evropského mistrovství. Obrovské nároky jsou zde kladeny jak na techniku, tak především na jezdce samotné.

Tradicí závodu je také velmi kvalitní jezdecké obsazení a velká konkurence. Zástupce Nutrend racing teamu, Václav Janík, dorazil do dějiště závodu ve čtvrtek ráno.Trať měřící neuvěřitelných 17,3 kilometrů s převýšením téměř 1350 metrů pak poctivě trénoval a snažil se zapamatovat její co možná největší část. Na sobotní den byly plánovány celkem dvě tréninkové jízdy, během nichž si chtěl Nutrend racing team vyzkoušet především nastavení vozu.

 Bohužel, jedna z tréninkových jízd byla ale pořadateli závodu z organizačních důvodu zrušena. Při tak obrovské délce trati, jaká je právě v Trentu, jsou tréninky velmi důležité a tím, že došlo k zrušení jedné z jízdy se Nutrend racing dostal do značné nevýhody oproti domácím jezdcům. I přesto ale Václav Janík v sobotu zajel celkový čtvrtý nejlepší čas skupiny A.

Díky rekordní délce trati je nedělní závod, stejně jako před týdnem v Rieti, již tradičně pořádán jako jedna závodní jízda. Sebemenší zaváhání zde ale může výrazně ovlivnit celkové pořadí závodu. Bohužel, výpadek jedné sobotní tréninkové jízdy a nevhodná volba pneumatik, se podepsala na samotném umístění v závodu a Vašek Janík si z italského Trenta Bondone odváží body za páté místo ve skupině A, která byla zároveň časově nejvyrovnanější. I přes tento neúspěch se Nutrend racing team i nadále drží v čele tabulky Mistrovství Evropy kategorie I – cestovních vozů.

Nyní se team plně soustředí na další evropský podnik, který se uskuteční 18.-19. července ve slovenském Pezinku. Tento podnik je již tradičně zařazen jak do šampionátu Mistrovství Evropy, tak do Mezinárodního Mistrovství ČR a zastoupení teamu zde bude dvojnásobné.

 

S vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII odstartuje Václav Janík ve skupině A a ve skupině E1 bude team zastupovat Karel Hubáček, na voze Porsche 911 GT3. PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 atd. objektivem Honzy Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose