www.car.cz
 

Závada na brzdách přibrzdila Michala Matějovského v portugalském Portu
     8.7.2009 19:15 - tisková zpráva


Závada na brzdách připravila Matějovského o skvělý výsledek v portugalském Portu

Porto, Portugalsko

Za podmračené oblohy a stálé hrozby deště začal v neděli odpoledne v portugalském Portu druhý pohárový závod třetího letošního podniku SEAT Leon Eurocup. Po výborném startu jedenáctikolového závodu se jezdec týmu SUNRED-BRT Michal Matějovský probojoval na 3. místo.

V dalších kolech se ale začala projevovat menší účinnost brzd a v druhé polovině závodu, při nájezdu do jedné z technických pasáží se při brzdění propadl brzdový pedál na podlahu. Michal tak nedobrzdil a narazil do bezpečnostního hrazení z pneumatik. Náraz byl tak silný, že musel z bariéry vycouvat a tím ztratil několik pozic.

S poškozeným vozem ještě zkusil dál závodit, ale musel postupně zvolňovat, až se nakonec propadl na 13. místo v cíli. „Zkoušel jsem jet co nejrychleji i po prvním probrzdění a když jsem projel další technickou pasáž rovně, musel jsem citelně zvolnit, abych vůbec dojel…“ řekl v cíli druhého závodu zklamaný Michal Matějovský, který má po závodech v Portugalsku celkem 24 bodů a je 4. místě průběžného pořadí.

PR


 
 
Fotogalerie:   Michal Matějovský v Portu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose