www.car.cz
 

V průběžném bodování je Frankie na osmém a Altenstarsser na sedmém místě
     8.7.2009 19:28 - tisková zpráva


Frankie na šestém místě

V druhém sobotním závodě si Frankie vybojoval šesté bodované místo. V celkovém hodnocení jezdců je po prvním dni v Barceloně Frankie na osmé pozici. Méně spokojený byl Markus Altenstrasser. Druhý sobotní závod dojel na čtrnácté pozici. Je to poprvé v této sezóně co neobdržel ani jeden bod během závodního dne.
 
V celkovém hodnocení jezdců je na sedmé příčce. V teamovém bodování jsme na druhém místě.
 

Nědělní boje pokračují

 
I v neděli se pokračuje v zápolení trucků na sluncem rozpáleném španělském okruhu Catalunya. V měřeném tréninku Frankie Vojtíšek zajel osmý nejrychlejší čas a Markus Altestrasser čas jedenáctý. Odstupy v časech jednotlivých jezdců v měřeném tréninku jsou zanedbatelné. V jedné vteřině se zde mačká hned osm jezdců. Do prvního nedělního závodu Frankie startoval ze čtvrté řady a Markus z řady šesté.
 
Po startu se Frankie prodral na šestou pozici a Markus na devátou. Frankie se však o jednu pozici propadl na místo sedmé, kde setrval až do konce závodu. Markus si o jedno místo polepšil a dojel osmý za Frankiem. Do druhého nedělního závodu budou oba jezdci Frankie truck racing teamu startovat z první řady.
 

Druhý nedělní závod

 
Do druhého závodu odstartovali oba piloti Frankie Truck Racing Teamu perfektně. Markus i Frankie si drželi startovní pozice. Markus první a Frankie druhou. Po projetí druhého kola jeli stále ne těchto prvních pozicích, ale náhle se před nimi objevil o kolo zpět pomaleji jedoucí Bosiger na Buggyře a začal naše jezdce blokovat.
 
Při snaze Markuse Altenstrassera předjet Bosigera ho náhle jezdec na Buggyře naboural do boku a odrazil ho do závodního stroje Frankieho. Oba závodní speciály byly tímto zákrokem švýcarského jezdce poškozeny natolik, že musely odstoupit ze závodu. Po zasedání sportovní komise FIA byl Markus Bosiger diskvalifikován a rovněž obdržel diskvalifikaci team Buggyra. Celé provinění Markuse Bosigera bude dále projednáno přímo na vedení FIA.
 
V průběžném bodování jezdců je Frankie Vojtíšek na osmém a Markus Altenstarsser na sedmém místě. V teamovém hodnocení jsme na třetím místě. Další závod se jede na německém Nurburgringu 25. – 26. července 2009.
 

 
 
Fotogalerie:   Barcelona 2009 a opět zlatá Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose