www.car.cz
 

Víkendová Nová Paka přinesla evropská zlata z českým jezdcům. Foto
     9.7.2009 07:04 - Pavel Jelínek


Vyznavači autokrosu mají za sebou vydařený první z vrcholů tuzemské sezóny. závod ME v Nové Pace na tradiční  a úžasné trati ve  Štkovské rokli.

Pořadatelé vše zvládli  bez chybičky a akci přálo i počasí, takže se nedostavil žádný  přigvalový  slejvák. V neděli sice chvíliku  pršelo, ale byl to jen takový malý  deštík, který nic nezkomplikoval. Za zmínku jistě stojí  i obrovské davy diváků. A všichni  navíc jistě  mohli být spokojeni.

A hlavně, zadařilo se taky hned několika našim jezdcům, kteří si vybojovali medaile!!

Výborně dopadlo celkové pořadí pro našince v divizi 3a - 1600 ccm, kde na stupních vítězů stáli jen vítěz Ladislav Hanák, Vít Nosálek a Marek Sekanina. V nejsilnější divizi 3- 4000 ccm se pak mezi  vítezného Petra Bartoše a rovněž výborného Martina Švábenského dokázal  propasírovat Němec Bernd Stubbe.

No a medaili si český a  to dokonce domácí novopacký jezdec vybojoval také v divizi 1 plechových aut. Václav Fejfar sice roužil po zlatu, ale měl  mnohé technické problémy a Rus  Vadim Makarov byl prostě   rychlejší. Už  už to vypadalo, že nestihne start  finále, ale nakonec mu ředitel závodu povolil pozdní příjezd. A Fabie v ruských službách vyrazila jak raketa a Fejfarovi se ji po celý závod nepodařilo  překonat. I stříbro je  ale jistě   cenným  úspěchem. V rámci  ME je pak nyní  Václav Fejfar těsně  třetí.

Další možnost  připsání dalších evropských bodů  bude již  o nadcházejícím víkendu a  to sice v Německu, ale jen kousíček o českých hranic a  od Varnsdorfu. Městečko Matschenberg je  asi 20 km od našich hranic.

Stránky pořadatelů najdete zde:


 
 
Fotogalerie:   Zlatý Petr Bartoš na ME v Nové Pace 2009, foto M. Knedla sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose