www.car.cz
 

Dvě posádky Sherlog Racing Teamu na Kopné
     10.7.2009 09:12 - tisková zpráva


Sherlog Racing na Kopné bez ztráty kytičky
 
O uplynulém Rallysprintu Kopná mohou členové Sherlog Racing Teamu mluvit spokojeně.  
 

I když počasí posledních dnů ukazovalo spíše zamračenou tvář s přívaly deště, nad Slušovicemi a Podkopnou Lhotou v sobotu vysvitlo sluníčko, a pravé, letní, prázdninové soutěži nic nebránilo. Dvě posádky Sherlog Racing Teamu obsadily kategorie N4 a A5 ve složení Josef Semerád po boku Romana Niemetze s Mitsubishi Lancer EVO IX a Jaroslav Hejzlar s Pepou Králem ve Škodě Felicia KIT.

Při absenci mladšího z rodu Semerádů Martina, zůstal zkušený Josef tentokrát osamocený v boji proti domácím dravcům se silnými produkčními čtyřkolkami a proti vozům S2000.

„Na Kopné je pro „cizince“ vždy těžké uspět. Trať je tady velmi náročná a málokdy vám odpustí chybu. Přesto jsme do toho šli od počátku naplno a snažili se neztratit s nejrychlejšími kontakt. Fakt jsem se hodně snažil jet rychle a myslím, že se nám to i dařilo, ale vyrobili jsme si několik chybiček, které nás stály drahocenné vteřinky.

Naštěstí žádná s těch chyb neměla vážnější vliv na naše auto a my jsme mohli závodit až do cíle soutěže. Snažil jsem se tentokrát i trochu myslet na diváky a ukázat jim nějaké pěkné průjezdy, a věřím, že se to povedlo i kvůli našemu kamarádovi Stanisovi, kterému jsme alespoň takto chtěli poděkovat za to co pro nás udělal. Na Kopné jsme byli v autě tři,“ komentoval Rallysprint Kopná Josef Semerád.

 
Kopná ale byla pro tým Josefa Semeráda i testovacím závodem, kde se zkoušel nový a velmi důležitý komponent jejich Mitsubishi. V autě jsme na Kopné zkoušeli novou převodovku Ricardo a musím říct, že vše fungovalo bezvadně. Převodovky jsou v produkčním Mitsubishi extrémně namáhanou součástí a dost často se nám a našim kolegům stávalo, že jsme kvůli převodovce museli odstoupit.
 
Při výletech na soutěže mistrovství světa, kde doprovázíme Martina, jsem navázal kontakt právě s britskou firmou Ricardo, která dodává závodní převodovky do hodně myšáků ve světě a její převodovky budeme v Čechách zkoušet a i distribuovat,“ doplňuje k testování nové převodovky Josef Semerád.  
 
Posádka Sherlog Racing Týmu Josef Semerád s Romanem Niemetzem tak nakonec byla v cíli Rallysprintu Kopná spokojená s celkovým devátým místem v hodnocení MČR ve Sprintrally a celkově si v tabulce šampionátu polepšila na šesté místo.
 

Další „sherlogáckou“ posádkou na Kopné byl Jaroslav Hejzlar s mladoboleslavským kitem.  Navrátilci z kategorie produkčních vozů netrvalo dlouho, aby si opět rozvzpomněl návyky z řízení mrštné dvoukolky a rychle se usídlil v popředí klasifikace A5, tedy atmosférických čtrnáctistovek.

„Z počátku jsem měl z návratu do dvoukolky trochu obavy a tomu odpovídalo naše tempo v úvodu soutěže. Moc jsem se netrefoval do řazení a jel zbytečně hodně opatrně. Postupně jsem ale zkoušel zrychlovat a můžu říct, že návratu do KITa vůbec nelituji. Je to prostě opravdový závoďák. Auto řve, stále je potřeba řadit a jízda musí být maximálně přesná zvláště na tak těžkých a současně krásných tratích na Kopné.

Já mám tenhle rallysprint hrozně rád, a musím vyseknout velkou poklonu jeho pořadatelům, protože takhle pěkně zorganizovaná soutěž s tak těžkými tratěmi nikde jinde není. Z celkového druhého místa ve třídě máme určitě radost, i když je třeba poznamenat, že na superrychlého Březíka jsme ztráceli hodně a Galia nám druhé místo přenechal po jejich odstoupení,“ skromně konstatuje Jarda Hejzlar.  

Na start dalšího rallysprintového závodu v Třebíči se opět vydá stejná sestava Sherlog Racing Teamu jako na Kopnou. Mladík Martin Semerád si nyní bude ještě pár dní užívat prázdninové pohody a pak jej čeká příprava a test na šotolinovou Finskou rally. Hned po návratu z Finska ale Martin s Bohoušem opět nastoupí na české asfalty a v rámci testu před Barum rally absolvují rallysprint v Krkonoších. 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 09 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose