www.car.cz
 

Na Nűrburgringu Jiří Janák startuje z pátého místa !
     11.7.2009 21:46 - tisková zpráva


Porsche Supercup
Nűrburgring, 11. 7. 2009

Janák zítra odstartuje z 5. místa

Do zítřejšího závodu uvidíme Jiřího Janáka startovat z pátého místa startovního roštu. Tento výsledek si zajistil v dnešním měřeném tréninku, v jehož první části se mu však vůbec nedařilo. Český jezdec jen stěží udržoval tempo, protože jeho auto bylo hodně nedotáčivé a také nebrzdilo právě nejpřesněji. Janák však navzdory tomu udržel krok a uzavřel desítku jezdců, kterým se dnes semafor na zeleno pro kvalifikaci rozsvítil ještě jednou.

Jsem rád, že od dnešního závodu platí nový režim kvalifikace. V první části se mi totiž vůbec nedařilo, bojoval jsem s autem jak jsem mohl. V druhé části už to bylo po změnách na autě mnohem lepší, ale stejně jsem ztrácel v rychlých zatáčkách, kde bylo auto pořád neotáčivé. Páté místo je ale slušné, dává mi dobré šance bojovat zítra o podium,“ komentoval průběh dnešní kvalifikace Jiří Janák. Pro zítřek zůstává největším otazníkem počasí.

Již teď kropí zdejší trať déšť, což značně komplikuje průběh kvalifikace vozů F1. Zítra se podle předpovědi počasí očekává podobný scénář. Start závodu je naplánován zítra na 11.45 hod.

PR


 
 
Fotogalerie:   ADAC GT Masters na Lausitzringu 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose