www.car.cz
 

Porsche Supercup na německém Nűrburgringu moc nevyšel Janákovi.
     13.7.2009 11:43 - tisková zpráva


Porsche Supercup
Nűrburgring, 12. 7. 2009



Janák doplatil na nevyzpytatelné počasí
Na dnešní závod na německém okruhu Nűrburgring chce Jiří Janák co nejdříve zapomenout. Jeho ambice skončily prakticky na startu a jednoznačně největší podíl na konečném 10. místě nese počasí.

Od pátku se na obloze střídaly nejrůznější variace počasí, od prudkého deště, přes zataženou oblohu až po náznaky slunečného dne. Dnes od rána vytrvale pršelo, ale posupně začínala trať osychat. Nebe nad Nűrburgringem ale zůstalo zatažené, a tak se i týmový inženýr rozhodl zvolit nastavení pro mokrý závod.

Těsně před startem Janákovi ještě vyměnili pneumatiky za suché a pak už se na semaforu rozsvítila zelená. To co následovalo rozhodně českého jezdce nepotěšilo a jen málo z toho mohl využít ve svůj prospěch.

Ještě stále nevím, proč se mi tak nepovedl start. Byl jsem na suché stopě, ale strašně jsem prohrábnul pneumatiky a ztratil asi 4 místa. Potom v průběhu závodu se začalo projevovat mokré nastavení, ztrácel jsem na všechny a nebyl jsem schopný zrychlit. Auto bylo strašně přetáčivé a těžko ovladatelné. Udělali jsme špatnou volbu hned na začátku, ale kdyby začalo pršet, vše by zase hrálo pro nás To štěstí jsme však neměli a já se celý závod protrápil,“ zkonstatoval s neskrývaným zklamáním Jiří Janák. V průběžném hodnocení mu patří 9. místo. 


PR


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche, léto 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose