www.car.cz
 

Slušná osmnáctá příčka na Sachsenringu pro Brňana Lukáše Šemberu
     19.7.2009 22:04 - tisková zpráva


Osmnáctá příčka na německém Sachsenringu pro Lukáše Šemberu je příslibem !!

MotoGP Německo / Sachsenring
19. červenec 2009

Kousek za barákem

Osmnáctá příčka v cíli závodu, jenž se jel kousek od domova na německém Sachsenringu, je pro Lukáše Šemberu rozhodně příslibem před domácím závodem v Brně. Ve hře však i tentokráte bylo mnohem víc.

Čeká nás sice ještě jeden závod v anglickém Donington Parku a tím tedy i další pokus o prolomení nepřízně osudu, ale nebýt dnes drobného uklouznutí a následného pádu, nemohlo být pochyb o tom, že by bojovný výkon a snaha nováčka v MS byla korunována již dnes.

Lukáš Šembera: „Podařil se mi start a dokázal jsem víceméně udržet svou dvacátou pozici ze startu, kterou jsem si vybojoval v sobotní mokré kvalifikaci, v níž jsme s drobným skluzem doháněli ten správný set up, který se nám nepodařilo nalézt již v pátek. Úvodní zatáčky závodu byly dost drsný a stále se okolo něco dělo a bylo tak těžké nejen chytit dobrý rytmus, ale se i začlenit do skupinky, jenž by jela vpřed.

Savadori, Beaubier a Zanetti na to nevypadali a jejich tempo mi vůbec nevyhovovalo a tak jsem je během pár kol předjel a snažil se dojet skupinku přede mnou.

Při této snaze dotáhnout se na Krummenachera a Koyamu mi v první zatáčce devátého kola podjelo přední kolo a následoval drobný pád. Než jsem vytáhl motorku z kačírku a znova se rozjel, tak mne několik soupeřů předjelo, ale nevzdal jsem to, protože se podmínky během závodu změnily a rozhodně to nebylo pro nikoho jednoduché. Drobné ochlazení bylo na vině i dalších pádů a šance na to, že bych konečně i přesto urval bod, zde byla až do konce.

Je to sice škoda skončit osmnáctý, ale myslím, že můžu být se svým výkonem spokojený, protože jsem si vylepšil jak konečnou pozici v cíli, tak čas na jedno kolo patřil k těm do vrchní poloviny tabulky a hlavně vím, že nebýt tohohle zaváhání body by již byly a nebylo by jich asi málo, o čemž svědčí fakt, že někteří, které jsem nechal za svými zády v úvodu závodu se to podařilo.“

MPAFoto.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Šembera na Sachsenringu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose