www.car.cz
 

WTCC : SEAT i po dramatickém Brands Hatch vede v letošním šampionátu
     21.7.2009 23:50 - tisková zpráva


WTCC NA OKRUHU V BRANDS HATCH
SEAT stále vede v šampionátu WTCC pořadí jezdců i pohár konstruktérů


Slavný britský okruh v Brands Hatch se o uplynulém víkendu stal svědkem dvou pro SEAT Sport komplikovaných závodů. I přes potíže udrželi nakonec jezdci SEATu vedoucí pozice v průběžném pořadí jezdců i v poháru konstruktérů i po osmém zastavení šampionátu WTCC. Do konce sezóny mají jezdci absolvovat ještě čtyři závodní víkendy.

Bodové zisky Gabriele Tarquiniho, Rickarda Rydella a Tiaga Monteira a dva body Yvana Mullera ve druhém závodě pomohly týmu udržet původní postavení v aktuálním pořadí také po závodech v Brands Hatch. Vítězi se stali Alain Menu a Augusto Farfus. Předpovědi týmu SEAT Sport byly správné. Právě tak, jak inženýři očekávali, bylo pro závodní SEATy v Brands Hatch, po nedávno zavedených změnách ve výkladu předpisů, obtížné držet krok s ostatními ve startovním poli.

Nehoda v zatáčce Druids Bend v prvním kole prvního závodu vyřadila Yvana Mullera. Bylo to jeho první odpadnutí ze závodu od roku 2007, které ale současně zmařilo jeho šanci na velký úspěch v obou nedělních závodech. Gabriele Tarquini a Rickard Rydell sice pokračovali na předních pozicích, ale do cíle dojeli až na čtvrtém a pátém místě. Tiago Monteiro dojel sedmý a Jordi Gené kvůli nehodě ještě hlouběji v týlu pelotonu.

Ve druhém závodě bojoval Monteiro a Rydell o třetí místo, když současně čekali na dotažení ztrát Tarquiniho a Mullera, který se posunul z posledního místa na startu až na sedmé v posledním kole. Rydell spolupracoval s Tarquinim, zatímco Monteiro a Gené dělali to samé s Mullerem, aby pomohli svým kolegům získat důležité body do celkového pořadí.

Tom Boardman vyhrál Independents’ Trophy ve druhém závodě před Tomem Coronelem. V prvním závodě dojeli na třetím, resp. druhém místě, což potvrdilo konkurenceschopnost SEATů León WTCC. Šlo o Boardmanům nejlepší výsledek v historii šampionátu. Brit, který vyhrál pohár Supercopa ve Španělsku a Velké Británii, ukázal jak dobrou školou je Supercopa SEAT León pro úspěchy v šampionátu WTCC.

V poháru konstruktérů má SEAT desetibodový náskok před BMW a 64 bodů nad Chevroletem. V pořadí jezdců vede Muller, ale druhý Tarquini zmenšil ztrátu na týmového kolegu na pouhých 5 bodů. Třetí Augusto Farfus ztrácí na Tarquiniho jediný bod.

Příští kolo šampionátu WTCC se uskuteční na okruhu v Oscherslebenu 5. a 6. září 2009.



Průběžné pořadí jezdců po 16 závodech WTCC

1. Yvan MULLER (SEAT León TDI) 82 b.
2. Gabriele TARQUINI (SEAT León TDI) 77 b.
3. Augusto FARFUS (BMW 320si) 76 b.
4. Rickard RYDELL (SEAT León TDI) 55 b.
5. Robert HUFF (Chevrolet Cruze) 54 b.
6. Jörg MÜLLER (BMW 320si) 53 b.

Průběžné pořadí poháru konstruktérů po 16 závodech WTCC
1. SEAT 211 b.
2. BMW 201 b.
3. CHEVROLET 147 b.
4. LADA 59 b.

PR



 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 - směska závodů objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose