www.car.cz
 

Baba 2009: Václav Janík si vyjel páté letošní evropské zlato !!!
     21.7.2009 23:52 - tisková zpráva


Václav Janík na Babě neponechal nic náhodě a vyjel si své páté zlato v letošním ročníku ME do vrchu !!

Osmým závodem pokračoval o víkendu šampionát Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, který je rovněž zařazen do seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR. Dějištěm se tentokrát stal slovenský Pezinok, nedaleko Bratislavy a team Nutrend racing měl na této 5100 metrů dlouhé trati zastoupení hned dvěma jezdci. Ve skupině A již tradičně startoval Václav Janík s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII a skupinu E1 zastupoval Karel Hubáček na voze Porsche 911 GT3.

V sobotní tréninkový den, počasí jezdcům příliš nepřálo a bylo velmi deštivo. I přes tuto nepřízeň, ale získal Václav Janík během prvního tréninku první místo ve skupině a Karel Hubáček se svým Porsche dokázal zlepšit svůj osobní časový rekord. Bohužel druhá tréninková jízda, byla z důvodu silného deště zrušena.

Před startem nedělního závodu, zvažoval team volbu pneumatik. Po ranním dešti, kdy část trati byla ještě mokrá padla volba na media. Tato volba, kdy Janík dojel s minimálním rozdílem na druhém místě skupiny, se však ukázala jako nevhodná. Ve skupině E1 dokázal Karel Hubáček zlepšit svůj osobní časový rekord o dvě vteřiny. Do začátku druhé jízdy již trať zcela oschla, čímž byla volba obutí usnadněna. Václav Janík pak již nenechal nic náhodě a vyjel si své páté zlato v letošním ročníku Mistrovství Evropy, čímž si znovu upevnil vedení celého šampionátu.

Karla Hubáčka během druhé závodní jízdy bohužel zradila technika a musel pro poruchu spojky ze závodu odstoupit.

Krátká reportáž z tohoto závodu bude zveřejněna v úterý 21.července, ve 20.hod, na programu ČT4 Sport a v pátek 24. července pak bude na tomto programu odvysílána reportáž o dosavadním průběhu a výsledcích první poloviny šampionátu Mistrovství Evropy.

Již o tomto víkendu se team Nutrend racing zúčastní dalšího podniku Mistrovství Evropy, konajícího se ve slovinské Ilirské Bistrici, známého též jako Petrol Ferrari.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Václav Janík zlatý i na Babě 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose