www.car.cz
 

Kuba Kornfeil v Red Bull Cupu na Sachsenringu vyjel parádní ZLATOU medaili !!
     22.7.2009 00:07 - tisková zpráva


Red Bull Rookies Cup / Sachsenring

Sachsenring s tóny české hymny

Osamocená spanilá jízda od startu až do cíle, znamenala premiérové vítězství pro českého mladíka Kubu Kornfeila v Red Bull Cupu.

Co se nepodařilo další naději našeho silničního motocyklového sportu o předminulé neděli při italském šampionátu, kdy bitvu o vítěznou trofej velmi těsně prohrál, vyšlo naopak nyní na Sachsenringu v rámci Red Bull Rookies Cupu, zcela dokonale.

Základní kámen pro své sobotní vítězství položil Kuba Kornfeil však již dávno předtím, a to když na saském okruhu o několik málo týdnů dříve absolvoval závod německého šampionátu IDM, což mu dalo určité poznatky, které aplikoval do své jízdy. A pak také samozřejmě i svým výsledkem v trénincích, což mu nabídlo možnost startovat z první řady startovního roštu.

A obzvláště na Sachsenringu je tohle dost podstatný fakt, neboť možností k předjíždění velmi členitý okruh zrovna neskýtá. A toho si byl i Jakub sám vědom. Po rozsvícení startovního semaforu neváhal ani okamžik a všem svým soupeřům začal na mokré trati, která sice od poloviny závodu začala pomalu osychat, ujíždět. Kolo co kolo zvyšoval svůj náskok nad svými pronásledovateli, jejichž snaha o jeho dostihnutí byla marná a dosti často končila i pádem některých z jeho soupeřů.

A tak to byla taková krásná nuda, na kterou se dobře dívalo a fandilo, přičemž n a jejímž konci zněla v sobotní podvečer všem, česká hymna a na nejvyšším stožáru vlála česká vlajka.

Jakub Kornfeil: „Neuvěřitelný! Jsem překvapený z toho jak snadné to bylo, ale tím ovšem nechci shodit samozřejmě soupeře a jejich výkon, či snahu mne dohonit. Od začátku jsem si věřil a udal jsem tempo, kterému zřejmě nešlo sekundovat, jak jsem později zjistil, nejen díky signalizaci z boxu, ale i ohlédnutím za sebe.

Když by bylo potřeba, a přeci jenom se někdo dostal „na dostřel“, tak bych dokázal jet ještě rychleji. Naštěstí to ovšem nebylo nutné. Závěr však byl dnes snový, ale také dost náročný, neboť poslední 4 kola, jsem si říkal, kdy že už bude konec.

V takové fázi udělat chybu by mne mrzelo hodně. Nicméně radost z jízdy, zahnala takové myšlenky a já .pak s náskokem o skoro 10 vteřin vyhrál. Zároveň jsem zajel i nejrychlejší kolo závodu. Tento výsledek jako i „odpadnutí“ některých jezdců mi pak navíc dopomohlo poskočit tabulce nahoru a bitva tak může být ještě napínavá. A to už příští víkend v Anglii a pak při dvojím závodě na domácím hřišti v Brně. Moc si tohoto vítězství cením a věřím, že se to podaří ještě zopakovat.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil zlatý na Sachsenringu 09, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose