www.car.cz
 

Dvě evropská vítězství z víkendové Baby pro Dana a Josefa Michlovi
     22.7.2009 13:19 - tisková zpráva


Dan Michl opět porazil celou vrchařskou Evropu na Babě !! A jeho otec Josef taky. Dvě evropská vítězství z Pezinské Baby O víkendu 17.-19. července se na kopci zvaném familierně Baba nedaleko Bratislavy jel další závod seriálu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, a to jak moderních, tak historických.

V sobotním prvním tréninku jezdci vyrazili na mokrou trať, ale druhou tréninkovou jízdu jim překazilo počasí - kromě zimy se nad Babou shromažďovala mračna, po silnici tekly potoky vody a v cíli byla mlha, takže pořadatelé druhý trénink raději zrušili. Jako už tradičně se tohoto závodu účastnil Josef Michl s červenomodrobílou Škodou 130 RS, který v nedělních jízdách dokázal zajet v součtu nejrychlejší časy a připsat si tak další vítězné body do evropského šampionátu historických automobilů.

Na start slovenského závodu se postavil i Dan Michl s černým Oplem Michl 2.8, který se tentokrát přihlásil do skupiny E2SH, jež je součástí ME moderních vozů kategorie II. V obou nedělních závodech, které se jely už za slunečného a na červenec nepříliš horkého počasí, zajel nejrychlejší časy.

Ve své druhé závodní jízdě dokonce zlepšil traťový rekord této skupiny a postavil se tak při vyhlašování na nejvyšší stupínek. Po tradiční všednotýdenní pauze se Josef Michl vydá do Slovinské Ilirské Bistrice, kde se jede další závod seriálu ME historických vozů, a za čtrnáct dní se oba jezdci postaví na start závodu Valašský Klobúk, kde se setkají jak historické automobily, tak moderní vozy FIA Cupu s jezdci Mistrovství republiky v závodech do vrchu.


 
 
Fotogalerie:   Milan Kašpárek na Čabaru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose