www.car.cz
 

Parádní bronz Ondřeje Ježka na domácí trati v Brně !!
     28.7.2009 17:27 - tisková zpráva


Velký úspěch motocyklového závodníka Ondřeje Ježka na domácí trati v Brně: BRONZ !!

Česká republika , Brno
26.7.2009

ONDRA V BRNĚ NA PÓDIU !
Šestý podnik světového poháru FIM Superstock 1000 se konal na Masarykově okruhu v Brně. Velkého úspěchu dosáhl český motocyklový závodník Ondřej Ježek, když dokončil nedělní závod na 3. místě.

Už pátek naznačil, že Ondra může bojovat o přední umístění. Ve volném tréninku, který byl věnován především nastavení podvozku, obsadil 4. místo. V sobotní kvalifikaci začal Ondra zostra. Od úvodních minut okupoval provizorní první řadu s časem 2:04,5. Po zastávce v boxech na nové zadní pneumatice ještě zrychlil, ale čas 2:04,1 na první řadu
nestačil . Musel se spokojit s pátým místem.

Start se českému jezdci nepovedl a propadl se až na 12. místo. Hned od úvodních zatáček však nasadil velkou stíhací jízdu, při níž zajel čas 2:03,4 a zhruba v polovině závodu byl pátý. Po velkých soubojích se Sylvainem Barrierem se dostal na 4. místo a vypadalo to, že bude útočit na třetího Javiera Forese jedoucího na Kawasaki. Bohužel tři kola před cílem přišla chyba v nájezdu na Stadion a Ondra se propadl zpět na 5. pozici. Během několika zatáček byl však opět čtvrtý a znovu začal dojíždět Forese.

Tři zatáčky před cílem upadl lídr závodu Berger a náš jezdec tak bojoval o druhé místo. Svůj útok ponechal až na cílovou rovinku, kde mu na druhého Španěla chybělo necelých 6 setin sekundy!  Po Matěji Smržovi je Ondra druhým českým jezdcem, jemuž se podařilo v této třídě dosáhnout na pódium. Třetí místo jej posunulo na sedmou příčku celkového pořadí šampionátu a snížil ztrátu na šestého Daniele Berettu na pouhých 8 bodů.

Ondra Ježek: „Je to pro mě neuvěřitelný pocit. Myslel jsem si na přední umístění, ale po pokaženém startu, kdy jsem pomalu pustil spojku, jsem v takový úspěch nedoufal. Měl jsem ale velmi dobré tempo a motocykl fungoval perfektně, jak motor, tak podvozek. Přestože jsem musel v prvních kolech hodně předjíždět, viděl jsem, že se mi třetí Fores moc nevzdaluje. Obtížné bylo dostat se přes Barriera, protože byl velmi silný na brzdách a taky hodně agresivní. V těsném souboji v esíčku Horizont před cílovou rovinkou se mi to podařilo. V tu chvíli jsem věřil, že by to na bednu mohlo stačit. V nájezdu na Stadion jsem ale chyboval, místo dvojky jsem zařadil jedničku a motorka se skoro zastavila. Barrier šel opět přede mě a situace z uplynulých kol se opakovala. V posledním kole jsem ze sebe vydal maximum, abych ještě dojel Forese. Když jsem viděl, že Maxime spadl, uvědomil jsem si, že jsem třetí.

Přestože jsem se snažil útočit na druhé místo, hlídal jsem si také zadní vrátka, protože jsem nevěděl, jak daleko je Barrier za mnou. Útok na Forese jsem musel ponechat až na závěrečnou rovinku, ale cílová čára byla o pár metrů blíž než bych potřeboval.

Tento závod řadím ve své kariéře na první místo. Je to můj největší úspěch. Podle mého soudu jsem odvedl svůj nejlepší výkon. Když jsem v čestném kole zastavil u fanoušků na stadionu, byl jsem dojatý, jaká tam panovala atmosféra. Chtěl bych poděkovat vedoucímu Fans of 69 Rudovi Kovářovi, který se na tomto prostředí nejvíce podílel, ale i všem ostatním, kteří se přidali a fandili. Dále bych chtěl poděkovat svému týmu MS Racing, protože motocykl byl na tento závod připraven na 110%, všem svým sponzorům a také tátovi. Bez těchto lidí bych takového úspěchu nedosáhl.“


Nyní je na programu šestitýdenní pauza, kterou Ondra zaplní tréninkovým Snooker kempem, dovolenou v Krkonoších, ale také závodem na horských kolech. Již 8. srpna se zúčastní cyklistického závodu Jundrovský kopeček.


SUPERSTOCK 1000 KVALIFIKACE :
1. X. SIMEON BEL Ducati Xerox Junior Ducati 2'03.188
2. M. BERGER FRA Ten Kate Honda Honda 2'03.315
3. J. FORES ESP Team Pedercini Kawasaki 2'03.791
5. O. JEŽEK CZE MS Racing Honda 2'04.100
17. B. BURRELL GBR MS Racing Honda 2'05.541
33. P. THIRIET BRA MS Racing Honda 2'08.560
SUPERSTOCK 1000 závod (12 kol, 64,836 Km):
1. X. SIMEON BEL Ducati Xerox Junior Ducati 24'52.839
2. J. FORES ESP Team Pedercini Kawasaki -8.022
3. O. JEŽEK CZE MS Racing Honda -8.079
23. P. THIRIET BRA MS Racing Honda -1'02.486


Nedokončil:
-- B. BURRELL GBR MS Racing Honda -7 kol


SUPERSTOCK 1000 pořadí po 6 závodech:
1. X. Simeon 130
2. C. Corti 104
3. J. Fores 84
7. O. Ježek 48
13. B. Burrell 19

PR


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek a MS Racing při WSBK 2009 v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose