www.car.cz
 

Vyškovská rallye se mění a zázemí se přesunuje z Vyškova do Komořan !!
     31.7.2009 21:14 - tisková zpráva


Vyškovská rally se vrací v novém hávu

Zatímco na začátku letošní sezóny to s osudem vyškovské rally nevypadalo příliš růžově, události z posledních týdnů dávají fanouškům rychlých kol naději, že o svou oblíbenou soutěž nepřijdou.

Ve snaze nahradit zrušený podnik v Prachaticích podali pořadatelé z Hanáckého rally klubu znovu přihlášku na termín 4. – 5. září 2009, o který projevili zájem již loni v srpnu. Výkonný výbor FAS AČR žádosti vyhověl, což vyškovským organizátorům dává šanci, aby svoji soutěž v kalendáři Mistrovství ČR ve sprintrally i Poháru ČR v rally, i když bez historiků, pro letošek udrželi.

Největší novinkou letošního ročníku bude hlavní sponzor, jak naznačuje změna v názvu soutěže. Po sedmi úspěšných letech, kdy se vyškovská soutěž konala pod záštitou společnosti Böttcher Systems, hanáčtí pořadatelé navázali kontakt s firmou European Data Project, s. r. o. Komořany, zabývající se vývojem, výrobou a distribucí nejmodernějších herních zařízení. Nově vzniklá spolupráce se výrazně dotkne zázemí rally, které bude poprvé v historii přemístěno z Vyškova do Komořan.

V prostorách firmy E.D.P. nalezne útočiště ředitelství rally, servisní areál, i administrativní a technické přejímky. Ve Vyškově oproti předchozím ročníkům zůstane pouze startovní a cílová rampa.

Každý, kdo se kdy podílel na organizaci automobilové soutěže, ví, že připravit rally za měsíc a půl je pod hranicí zvládnutelnosti. Vyškovští pořadatelé se proto rozhodli vsadit na jistotu a zvolili jednu z již vyzkoušených a osvědčených variant tratě. „Snažíme se, aby diváci ani soutěžící o své oblíbené úseky nepřišli, ale vzhledem k šibeničnímu termínu musíme upřednostnit rychlostní zkoušky, které jsou snadněji průchodné. Připravujeme tři úseky, z nichž dva by se měly jet třikrát a nejdelší test dvakrát,“ prozradil ředitel Admiral rally Jaromír Palásek.

Na závěr doplňme, že oficiální internetové stránky Admiral rally Vyškov jsou umístěny na doméně www.rallyvyskov.cz , kde budou v brzké době umístěny podrobnější informace o letošní podobě závodu. 

Jiří Dokulil, ftr-media

XVIII. Admiral rally Vyškov 2009 – tisková informace č. 1


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bratislava 2009 , foto M. Knedla jun.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose