www.car.cz
 

Cardion AB Grand Prix České republiky 2009 brzy roztočí kola
     1.8.2009 09:19 - tisková zpráva


MOTO GP ZPĚT NA MASARYKOVĚ OKRUHU!!!!
 
Zbývá jen pár dní, a na Masarykově okruhu se opět roztočí kola té největší motoristické události, která letos do České republiky zavítá. Ve dnech 14. – 16. srpna 2009 se na Automotodrom Brno dostaví seriál Mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky, tedy to nejlepší, co okruhový motoristický sport má.
 
A že se máme letos skutečně na co těšit! O body se přetahují Valentino Rossi s Jorge Lorenzem a souboje o špičku už dlouho nebyly tak vyrovnané a napínavé.
 
Kategorie 250ccm bude pro oko českého diváka nejzajímavější. O body zde totiž bojují Lukáš Pešek a Karel Abraham a bude skvělé sledovat, jak se v konkurenci světové špičky této kubatury opět dokáží prosadit.
 
Čeští fandové mohlou letos podpořit i dalšího Čecha, Lukáše Šemberu v kategorii 125ccm. V tomto závodě se předvedou i další čeští jezdci, kteří získali „divokou kartu“. Karel Pešek, Lukášův mladší bratr, a Ladislav Chmelík, kteří si tento start vydobyli svými velmi dobrými výkony v mistrovství ČR.
 
Strmě vzhůru stoupá hvězda mladičkého Jakuba Kornfeila, jezdce, startujícího v závodech nadějí Red Bull Rookies Cup, který je doplňkovým závodem MotoGP.  Momentálně Jakub vede pořadí tohoto šampionátu.
 
Cardion AB Grand Prix České republiky ale nebude pouze o sledování bojů přímo na okruhu Automotodromu Brno. Závodům budou předcházet také velmi přitažlivé doprovodné akce.
Vše začíná ve středu ve Vídni, kde Rakušané přivítají jezdce Moto GP a jejich silné stroje.
 
Po nejznámější vídeňské třídě - Wiener Ringstrasse se budou projíždět Lorenzo, Hayden, Talmacsi, Toseland, de Puniet, de Angelis, a také náš zástupce Karel Abraham, který jako zástupce třídy 250 ccm dostal na tuto přehlídku pozvání.
 
Na své si pak přijdou obyvatelé a návštěvníci Brna. Ve čtvrtek 13.8. totiž budou moci vidět jezdeckou špičku Moto GP, ale hlavně všechny Čechy, startující v Moto GP netradičním pohledem. Víkendovým soubojům kolo na kolo budou předcházet čtvrteční souboje „hokejka na hokejku“, závodníci totiž sehrají exhibiční střetnutí proti hráčům NHL a po skončení zápasu se mohou diváci těšit na autogramiádu. To vše, samozřejmě s bohatým doprovodným programem, proběhne 13.srpna na brněnském Náměstí svobody mezi 12. a 17.hodinou.
 
A pak se těžiště dění přesune přímo na Automotodrom Brno. Už od pátečního rána mezi 9:30 a 10:45 hodin bude probíhat tzv. Pit Walk, Držitelé třídenních vstupenek a vstupů VIP T1 budou moci projít uličkou před boxy a vidět zde jezdce Moto GP! Majitelé vstupenek VIP T1 také budou moci navštívit Paddock. Ti, kteří nestihli zakoupit vstupenku na Cardion AB Grand Prix České republiky v právě ukončeném předprodeji, musí s nákupem lístků počkat na 10.srpna. To bude spuštěn prodej vstupenek přímo v kanceláři Automotodromu Brno, nebo 10.srpna, kdy budou vstupenky k dispozici na pokladnách Automotodromu Brno.
 
Aby měli diváci vše na trati jako na dlani, bude pro ně na letošní Velké ceně připraveno okolo trati 13 velkoplošných obrazovek, a to naproti všem sedadlovým tribunám, z přírodních je naproti A, C, D, G, F.
 
Parkování
Pro držitele vstupenek na sedadlové tribuny T2 (S1), T2 (S2), T3, T5 a přírodní E, G je nejvhodnější parkoviště naproti vchodům na hlavní tribuny T2 a T3 – P-VN. Pro držitele vstupenek na tribuny A, B, C (Starobrno), D, E, F (Cardion), G, T1 (Pole Position Travel), T4 (Aprilia) a T6 je nejvhodnější parkoviště u Žebětína P-Z nebo velkokapacitní parkoviště Ostrovačice P-O. Z těchto míst je ve dnech 15. a 16.8. zajištěna zdarma kyvadlová autobusová doprava k okruhu.
 
 
 
Hromadná doprava
Autobusová doprava z Brna bude opět zdarmana Masarykův okruh bude jezdit speciální linka č. 400 z Brna - Mendlovo náměstí – Grand Prix.
 
Ubytování v okolí Automotodromu Brno:
 
KEMPY
Ø  TRANZIT OSTROVAČICE
Exit 178 z dálnice D1 Praha – Brno
Provoz : pouze v týdnu konání MotoGP, ubytování není nutno dopředu rezervovat.
Vzdálenost 2 km od okruhu, 18 km od centra Brna; sociální zařízení, sprchy, občerstvení.
Ø  START-KÝVALKA
Exit 182 z dálnice D1 Praha – Brno
Provoz : pouze v týdnu konání MotoGP, ubytování není nutno dopředu rezervovat.
Vzdálenost 1 km od okruhu, 14 km od centra Brna; sociální zařízení, sprchy, občerstvení
 
 
PR AMD

 
 
Fotogalerie:   WSBK 2009 Brno od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose