www.car.cz
 

LMS 2009 v Algarve: Tým Spyker s Janišem zastavil před finišem motor
     2.8.2009 11:03 - tisková zpráva


LMS: Tým Spyker vyřadila v Algarve porucha motoru hodinu před koncem závodu

Tým SNORAS Spyker Squadron předvedl v Algarve srdnatý výkon, česko-nizozemská posádka Jarek Janiš - Tom Coronel se po startu z jedenácté pozice probila až na čtvrté místo v průběžném hodnocení třídy LMGT2. Hodinu před koncem závodu ale vypověděl službu motor Spykeru C8 Laviolette GT2R, holandská stáj tak musela své snažení předčasně ukončit.

Modro-žlutý Spyker posádky Tom Coronel - Jarek Janiš začínal tisícikilometrový závod v Algarve z poslední řady startovního roštu, od prvních okamžiků ovšem rychle stoupal pořadím. Hned v první zatáčce se jeden ze soupeřů ve třídě GT2 roztočil do hodin, před další rivaly se Tom Coronel dokázal rychle probít, takže po deseti minutách závodu figuroval Spyker už na sedmé místě ve své kategorii.

Přibližně po 70 minutách zamířil holandský jezdec k první plánované zastávce v boxech, při níž došlo k doplnění paliva, výměně pneumatik i střídání jezdců. Jarek Janiš pokračoval ve stejném tempu jako jeho týmový kolega a po třetině závodu patřilo Spykeru už páté místo ve třídě GT2.

Přibližně po 130 minutách závodu absolvoval tým Spykeru druhou zastávku. Za volant se vrátil Tom Coronel, který pokračoval ve stíhací jízdě na páté pozici. Po třech hodinách předal vůz znovu Jarku Janišovi, který se posunul na čtvrté místo s odstupem necelé minuty na třetího.

Holandský tým statečně bojoval téměř do půlnoci místního času, pak ale již podruhé během závodního víkendu zastávkoval motor a pro stáj SNORAS Spyker Squadron skončil závod 1000 km Algarve 2009 předčasně.

Jarek Janiš: „Závod probíhal v pohodě, po startu z poslední pozice jsme se dostali na čtvrté místo, na které jsme měli s přehledem a možná jsme mohli pomýšlet i výš. Jak já, tak Tom jsme dosahovali dobrých, konkurenceschopných časů, ale hodinu před koncem nám odešel motor. Zatím nevíme proč. Pravá strana přestala fungovat, ztratili jsme tlak oleje a museli jsme zastavit.“
 
Sledujte také:

Aktuální informace našich jezdců na Facebooku
Informace o jezdcích a od jezdců naleznete i na komunitní sítí Facebook. Informace nejen o účasti Jana Charouze, Tomáše Engeho, Stefana Mückeho a Jarka Janiše v závodě 1000 km Algarve naleznete na stránce Racing Mania (http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/Racing-Mania/125591917418?ref=nf).


Oficiální startovní listinu naleznete ZDE.
Livetiming naleznete ZDE.

BPA

KALENDÁŘ LE MANS SERIES 2009

 08-09/03    Le Castellet (testy)
 03-05/04    1000 km Barcelona
 25-26/04    Le Mans (testy)
 08-10/05    1000 km Spa-Francorchamps
 31/07-02/08    1000 km Algarve
 21-23/08    1000 km Nürburgring
 11-13/09    1000 km Silverstone


Oficiální stránky týmu Spyker Squadron  www.spykersquadron.com
Oficiální stránky Jarka Janiše  www.jarek-janis.cz
Oficiální stránky Toma Coronela  www.tomcoronel.nl
Oficiální stránky Le Mans Series  www.lemans-series.com
Oficiální stránky 24h Le Mans  www.lemans.org


 
 
Fotogalerie:   LMS 2009 v Algarve a i Janišův Spyker, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose