www.car.cz
 

Chcete se stát formulovým závodníkem ?? Zkuste FormulaSTAR
     5.8.2009 22:58 - tisková zpráva


PROČ FORMULASTAR?

FormulaSTAR znamená šanci pro kohokoli, kdo se chce stát formulovým závodníkem. Nezáleží na tom, zda má finanční zázemí, pokud prokáže, že má talent, úsilí a touhu, budou mu otevřeny dveře do světa formulových závodů.

Nikdo z nás neví, jestli se v České republice někde neskrývá nový Schumacher či Enge, FormulaSTAR to chce zjistit!

A protože v naší zemi neexistují otevřené podmínky pro talentovanou motoristickou mládež přichází FormulaSTAR, aby dala šanci byť jedinému člověku.
Jedním z cílů FormulaSTAR je rozšíření motoristické jezdecké základny v České republice.
 
 
CO JE TO FORMULASTAR?
FormulaSTAR je celonárodní soutěž pro kohokoli, kdo chce vstoupit do světa formulových závodů. Soutěže se může zúčastnit jakýkoli člověk, ať už se závodní zkušeností (například z motokár), nebo bez ní. Rozhodující je pouze jeho chuť stát se formulovým závodníkem.
 
Uchazeči nesmí být k 1.4.2010 méně než 14 let a více než 23 let. Tato soutěž vznikla ve spolupráci závodního týmu Křenek Motorsport a seskupení hp media.
 
 
CO ČEKÁ NA VÍTĚZE?

Vyhrát může jen jeden, ale ceny čekají na tři nejlepší. Vítěz celonárodního kola FormulaSTAR získá absolvuje závodní školu a získá závodní licenci s tím, že v sezóně 2010 bude absolvovat celý seriál Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů na okruzích - Divize 3 – Národní formule 1400 v týmu Křenek Motorsport zcela zdarma! Dostane kompletní výbavu, bude mít připraven závodní vůz a budou se o něj starat zkušení trenéři a inženýři, kteří stojí za současnými úspěchy například Adama Kouta v Evropském poháru Formule Renault.

Druhý a třetí v pořadí získají bezplatné absolvování Auto Sport Academy ve francouzském LeMans, tedy ve škole, jíž prošla nejedna hvězda současných formulových závodů. Komerční cena absolvování této akademie činí 4 000,- Eur.

 
 
JAK SOUTĚŽ PROBÍHÁ?
Soutěž FormulaSTAR je čtyřkolová a bude probíhat od 6.8. do 14.10.2009.
 
1. kolo - Registrace
Dne 6. srpna 2009 bude spuštěna internetová prezentace www.formulastar.cz na níž se mohou uchazeči do soutěže zaregistrovat. Registrace probíhá tak, že uchazeč vyplní formulář, který je složen z osobních údajů, tělesných údajů, odborných údajů a znalostních údajů. Formulář se následně vyhodnocen na základě jednotných pravidel a každý kdo vyhovuje požadovaným kritériím postoupí do praktického čtvrtfinále. Počet uchazečů je samozřejmě z kapacitních důvodů omezen. Prvních 500 uchazečů, kteří splní vstupní podmínky budou automaticky pozváni do čtvrtfinálového kola. Uzávěrka registrace je stanovena na 10. září 2009.
 
2. kolo - Čtvrtfinále
Ve dnech 15. – 16. září proběhne v motokárovém areálu Racing Relax Clubu MONACO v Rakovníku čtvrtfinále soutěže. Čtvrtfinále se mohou zúčastnit pouze ti, kteří prošli přes první kolo a současně musí sebou přinést potvrzení od sportovního lékaře, vyplněný formulář o účasti podepsaný v případě neplnoletosti právním zástupcem. Uchazeči zde budou rozděleni do skupin po maximálně 25 osobách a projdou 5 testovacími zkouškami.
 
1. řidičské umění – musí zajet 5 kol v motokáře tak, aby zajetá kola byla jednak co nejrychlejší a současně s co nejvyrovnanějšími časy.
2. mediální schopnosti – každý uchazeč musí absolvovat rozhovor před kamerou, zde se bude vyhodnocovat přirozenost a schopnost komunikace včetně základu anglického jazyka.
3. fyzická zdatnost – uchazeči projdou testem fyzické zdatnosti, kde bude brán zřetel na vyváženost fyzického výkonu vůči fyziognomii.
4. psychotest – bude mapovat psychologické a osobnostní předpoklady uchazečů.
5. test z motoristických a odborných reálií – tento test bude zaměřen na vědomosti technického charakteru a současně zájem o motorsport jako takový.
 
Ze čtvrtfinálového kola postupuje 20 nejlepších do semifinále. Verdikt o postoupení se uchazeči dozvědí do 14-ti dnů od data konání čtvrtfinálového kola.
 
 
3. kolo – Semifinále
Semifinálové kolo proběhne 13. října na Autodromu Most. Uchazeči absolvují již praktické testy pod vedením závodní školy Jiřího Patery z HCT na běžných vozech. Současně projdou ještě jednou mediálním, psychologickým i fyzickým testem. Tady už půjde do tuhého a budou rozhodovat i ty největší detaily. Ze semifinále postupuje 10 nejlepších do finále!
 
 
4. kolo – Finále
Finálové kolo proběhne hned následující den, tedy 14. října 2009 po semifinále jak jinak než na Autodromu Most. Ve finále již rozhodnou pouze závodní schopnosti. Na finalisty budou čekat dva formulové vozy Renault Campus. Soutěžící budou muset zvládnout ovládání vozu, prokázat zručnost a schopnost vyrovnaných výsledků.
 
 
ZÁVĚREM
Projekt FormulaSTAR vznikl proto, aby pomohl českému motorsportu, a to hned v několika rovinách.
 
1) FormulaSTAR chce ukázat, že o možnosti stát se závodníkem nesmí rozhodovat pouze finanční prostředky. Mladí lidé by měli mít na začátku všichni stejnou šanci. Tento sociální aspekt je základem celého projektu.
 
2) Je nutné se pokusit o rozšíření základny automobilových závodníků.
 
3) Přispět k rozšíření startovního pole Divize 3 – postaru nazývané Národní Formule 1400.
 
4) FormulaSTAR chce objevit v České republice talentovaného jezdce, který by byl schopen navázat na úspěchy České formulové školy.
 

PR

Křenek motorport


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge 2009©Ch.Reinsch&P.Holzer

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose