www.car.cz
 

Petr Kačírek a Robert Lucák 2x se zlatem na Oscherslebenu!
     5.8.2009 23:01 - tisková zpráva


Duck Racing Team 2x zlatý v Oscherslebenu!

Duck Racing team vyrazil ve složení Petr Kačírek a Robert Lucák do Oscherslebenu na DMV Challenge, aby tak překlenuli červencovou přestávku na našich domácích okruzích. I když se tohoto dvojzávodu nezúčastnil pracovně vytížený Dan Suchý, byl výlet za hranice pro „Kačery“ velmi úspěšný a díky dosaženým výsledkům i zároveň motivující pro nadcházející okruhové klání v Mostě.

Už páteční tréningy ukázaly, že Petr s Robertem nezůstanou bez povšimnutí. Na startu se objevila čtyčicítka závodních aut, rozdělená do šesti tříd a tou nejpočetnější byla opět třída do 3500 ccm. Po velké bitvě o přední příčky mezi Kačírkem a Zinkem (oba BMW M3), který je průběžně vedoucím jezdcem celého challenge, si Petr zaslouženě dojel pro zlato.

Podstatně hůř dopadl jeho stájový kolega Robert Lucák, který přišel po souboji s Hansenem nejen o bronzovou pozici, ale i o vůz a do dalšího závodu už nemohl nastoupit. Tato kolize si vyžádala za oběť přední nápravu jeho BMW, bok i předek vozu a uražené kolo k tomu.

Do druhého závodu tak odstartoval pouze Petr Kačírek. Hned na začátku svému úhlavnímu soupeři Zinkovi ujel a po cestě do cíle tak bojoval pouze se silnějšími vozy Ferrari a Porsche. Když už se zdálo, že závod proběhne hladce a nic zvláštního se nepřihodí, spustil se pět kol před cílem déšť. Pořadatelé zřejmě usoudili, že to není až takový problém pro soutěžící na suchých pneumatikách a tak se rozhodnutím neodmávat závod postarali o docela dramatický závěr. Tato velmi nebezpečná a riskantní jízda však dopadla pro Duck Racing na výbornou a Petr Kačírek se radoval z dalšího vítězství.

Již tento víkend čeká Duck Racing další podnik MMČR v Mostě, kde se pokusí vylepšit své dosavadní průběžné umístění - 3. místo Dana Suchého a 5. místo Petra Kačírka - v celkovém pořadí ve sprintech.

Zdroj: www.vunebenzinu.cz
Foto: Duck Racing



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose